Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, mesaje pentru R. Moldova la celebrarea a 32 de ani de independență

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis duminică “un mesaj puternic de prietenie, solidaritate și sprijin” pentru Republica Moldova cu ocazia celebrării a 32 de ani de la dobândirea independenței față de Uniunea Sovietică.

“La mulți ani Moldova! Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, doresc să transmit un mesaj puternic de prietenie, solidaritate și sprijin pentru curajosul popor moldovean”, a scris șefa Comisiei în mesajul difuzat pe rețeaua de socializare X.

Ea a subliniat faptul că moldovenii au ales libertatea și Europa și i-a asigurat de sprijinul UE.

“Suntem alături de voi la fiecare pas pe drumul vostru spre UE. Casa voastră”, a mai punctat von der Leyen.

La nivel european, un mesaj de sprijin a venit și din partea președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a promis că va continua să sprijine reformele și calea Republicii Moldova către aderarea la UE.

“Europa este Moldova. Moldova este Europa”, a spus Metsola, într-o frază în limba română publicată pe contul său de pe X, rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

“În timp ce Republica Moldova sărbătorește Ziua Independenței, noi continuăm să sprijinim suveranitatea țării, reformele și calea sa către aderarea la UE. Poporul curajos al Republicii Moldova a ales să fie liber să își decidă propriul destin”.

Mesaje de felicitare au venit și din partea României prin vocea președintelui Klaus Iohannis, a premierului Marcel Ciolacu și a ministrului de externe Luminița Odobescu.

Republica Moldova sărbătoreşte în această duminică, pe 27 august, 32 de ani de la proclamarea Independenţei, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean participând la ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naţionale în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Cu ocazia marcării celor 32 de ani de Independență, oficialii de la Chișinău au felicitat oamenii Republicii Moldova și au vorbit despre importanța efortului comun în construirea unei țări prospere și libere.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: