Skip to content
Politică

USB, USR și Uniunea pentru Codlea fuzionează!

Scena politică va fi cât de curând aruncată în aer. Mai precis, Uniunea Salvați Bucureștiul(USB) fuzionează, duminică, cu USR și Uniunea pentru Codlea, iar noul partid se va numi Uniunea Salvați România, potrivit B1.ro

Uniunea pentru Codlea este condusă de Erwin Albu, tânărul care a înființat la Codlea o autoservire cu produse din gospodaria proprie și care acum este consilier local.

„Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la Bucuresti. Este un congres comun cu trei partide si va ramane USR. Vor fi toti membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece. O sa fie toata lumea, o sa fie intern, nu o sa fie cu presa”, a spus Nicusor Dan.

Mai mult, Nicușor Dan a înregistrat Uniunea Salvați România ca numele să nu fie folosit de altcineva și de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu Uniunea Salvați Bucureștiul și cu Uniunea pentru Codlea.

„Am avut nevoie de numele USB ca sa candidam la Bucuresti, era previzibil ca pasul urmator de la USB ar fi USR. Nu am vrut sa riscam ca cineva, trei oameni oarecare, sa vina sa infiinteze USR, am infiintat-o noi si acum trebuie sa fuzionam. Ideal, daca s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justitiei si am fi blocat numele acesta, USR, si acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar asa a trebuit sa recurgem la artificiul acesta” a mai spus Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *