Skip to content
Politică

”Uscăturile” de pe listele USRPLUS: Un pretins activist de mediu face bani din tăierea pădurilor

Facebook/Octavian Berceanu

USRPLUS ne invită tot mai des prin reclame pe Facebook să semnăm listele lor de candidați pentru a salva pădurile României. Doar că partidul lui Barna și Cioloș propune și personaje controversate, de pildă Octavian Berceanu, care se declară un mare activist de mediu, dar în același timp face bani tocmai din tăierea pădurilor.

„Pasiunea mea este mediul, adică protejarea pădurilor, a aerului, a apelor și a calității vieții.” – Berceanu pe site-ul USR-PLUS

Octavian Berceanu a fost inspector Romsilva în perioada 1999-2003 și 2004-2007. N-ar fi nicio problemă dacă în același timp nu ar fi fost și asociat în două companii pe care tocmai din poziția de inspector Romsilva trebuia să le controleze, nu să le arate drumul cel mai bun pentru exploatări forestiere.

Berceanu a fost în 2004 acționar la PRO GARDEN SRL și GARDEN’S LIFE NOVA SRL, care au avut ca obiect de activitate tocmai tăierea lemnului. Continuă, apoi, să ia parte la activități economice incompatibile cu protecția mediului, iar în 2006 devine acționar la compania Zsoel Berus SRL din Brașov, o companie foarte controversată pe care băieții deștepți o ascund de îndată ce începe să crească presiunea publică.

Dar Octavian Berceanu nu se oprește aici. În 2008 pune bazele GHECOS IMPEX SRL, o companie cu sediul în Ilfov care se ocupă cu tranzacții de material lemnos. Această companie este prezentă și astăzi în declarația de interese a domnului în cauză alături de SC GREEN LEVEL SRL din Bacău, o altă companie cu același cod CAEN, tot comerț cu lemn.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *