Skip to content
Politică

USL învie! Orban susține propulsarea unui personaj controversat SURSE

romaniacurata.ro

Citiți în cele ce urmează despre o situație care arată că flacăra USL încă mai pâlpâie.

Mai exact, jurnaliștii EVZ.ro prezintă un caz de ”coabitare” între PNL și PSD, care are în centru discuția referitoare la viitoarea conducere a TVR. Astfel, se pare că, potrivit unor surse citate de jurnaliștii EVZ.ro, șefa interimară a TVR, Doina Gradea, a avut o întâlnire zilele trecute cu liberalul Gigel Știrbu, în urma căreia s-a concluzionat că reprezentanții PNL din CA îi vor susține viitoarea candidatură, în conformitate cu prevederile noii legi a TVR.

În schimbul acestui ”favor”, liberalul a obținut atât garanția menținerii lui Cristian Petcu la butoanele direcției ”Centenar”, cât și sprijinul pentru a-l promova pe acesta în cadrul Consiliului de Administrație laolaltă cu oamenii PSD (printre care și Cătălin Blebea, apropiat al lui Petcu), ALDE și UDMR.

Amintim că jurnalista Sidonia Bogdan a dezvăluit în 2014 în cotidianul „România liberă“ că pe atunci secretarul de stat în Ministerul Culturii Cristian Petcu a obținut două titluri de doctor în două domenii diferite, Istorie și Teologie, folosindu-se de două teze care ar fi conținut într-o proporție covârși­toare același text.

Cristian Petcu a obținut titlul de doctor în Istorie în 2009, cu o teză intitulată „Guvernarea Miron Cristea”, pe care a susținut-o la Universitatea Valahia din Târgo­viște, iar un an mai târziu a reușit să devină și doctor în Teologie, la Craiova, cu o teză care avea o temă asemănătoare cu prima: Organizarea Bisericii Ortodoxe Române în perioada interbelică (1918-1940) și bazele ei canonice.

Cele două teze ridică însă mai multe semne de întrebare în pri­vința corectitudinii cu care au fost redactate. În primul rând, din compararea celor două reiese fap­tul că cel puțin 35 de pagini absolut identice ar fi fost folosite în ambele. De altfel, chiar Cristian Petcu citează în teza în teologie fragmente din lucrarea sa în istorie. Apoi, „România liberă“ a arătat că demnitarul a preluat fraze, paragrafe și chiar pagini întregi, fără să schimbe nimic și fără să folosească ghilimelele, din alte surse pe care le menționează doar în notele de subsol. Din punct de vedere al standardelor academice, metoda nu-l absolvă pe secretarul de stat de acuzația de încălcare a deontologiei științifice.

Cristian Petcu s-ar fi folosit, cel mai frecvent, de munca altor autori, precum Antonie Plămădeală (Contribuții istorice privind perioada 1918-1939), Ion Rusu Abrudeanu (Dr. Miron Cristea), Mircea Păcurariu (Istoria Bisericii Ortodoxe Române), arhid. prof. dr. Ioan N. Floca (Drept Canonic Ortodox, legislație și administra­ție bisericească).

Mai mult, jurnaliștii Evz notează că simultan cu impunerea lui Cristian Petcu, Gigel Știrbu vizează eliminarea profesorului și diplomatului Radu Carp din CA, iar liderul PNL, Ludovic Orban susține trocul Știrbu – Gradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *