Skip to content
Politică

USL învie! Un lider PNL NU exclude o alianță cu „o fracțiune a PSD”

newsar.ro

Se pare că Uniunea Social Liberală (USL) va învia! Un lider al PNL NU exclude o alianță cu „o fracțiune a PSD”.

Astfel, este vorba despre cel care ocupă funcția de secretar general al organizației județene PNL Giurgiu, Constantin Dumitru. El a făcut vineri o afirmație surprinzătoare, potrivit căreia nu exclude posibilitatea unei alianțe cu o fracțiune a PSD. 

”După ceea ce s-a întâmplat în perioada imediat trecută cu Guvernul Grindeanu ştiu sigur că zile Guvernului Tudose nu sunt atât de multe. (…) Eu nu cred că PSD va guverna patru ani, mai mult decât atât, nu ştiu dacă PSD va ieşi din iarna viitoare şi sunt şi alte variante de guvernare. Sub nicio formă nu va fi un alt USL, dar în politică niciodată să nu spui niciodată. PSD a dat dovada unui partid extrem de disciplinat, dar când faci disciplină cu parul apar oameni care vor face stânga împrejur. Există posibilitatea ruperii unei fracţiuni social-democrate de mai bună calitate care să-l urmeze pe Ponta, nu că m-ar da afară dragostea pentru Ponta, şi absolut că PNL ar putea face alianţă cu o anumită fracţiune mai de calitate din PSD”, a precizat Constantin Dumitru.

Mai mult, acesta adăugat că este clar că într-o eventuală viitoare coaliţie de guvernare, PNL, în primul rând, ar sta de vorbă cu ALDE, PMP şi apoi cu PSD, informează Dcnews.ro

”Într-o eventuală viitoare coaliţie de guvernare în primul rând am sta de vorbă cu ALDE, nu putem să nu admitem că ALDE este partidul nostru frate, chit că sunt disensiunile actuale şi care ţin strict de şefii partidelor, după aceea am sta de vorbă cu Mişcarea Populară, deşi timpul a demonstrat că genul ăsta de guvernare nu aduce nimic bun, dar, sincer, varianta cea mai plauzibilă şi mai corectă mi s-ar părea alegerile anticipate, cu toate că nu văd o modificare esenţială a scorului după alegeri”, a spus Constantin Dumitru.

2 comentarii la “USL învie! Un lider PNL NU exclude o alianță cu „o fracțiune a PSD”

  1. USL nu a murit.Singura sansa a PNL-ului de a reveni in fruntea politicii ar fi fost alegerea lui Viorel Catarama in fruntea partidului.Daca in 2020 PNL intra in Parlament,liberalii sa pupe pamintul de bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *