Skip to content
Politică

USL renaște! Discuții PSD-PLR pentru protocolul USL 2

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, joi, că reprezentanții PLR, partidul format în acest an din membri demisionari din PNL, și PSD vor discuta principiile și protocolul care vor sta la baza unei noi uniuni între social-democrați și liberali de pe modelul vechiului USL.

Tăriceanu, cel care este nominalizat de Victor Ponta drept viitorul prim-ministru în cazul în care actualul premier va câștiga duminică alegerile prezidențiale, a făcut anunțul în cadrul unei vizite la Agigea.

“O să vă anunţăm în timp util, probabil că astăzi vom face un anunţ, ceva mai târziu, protocolul politic ce practic recreează alianţa pe care noi am denumit-o Uniunea Social Liberală. Sigur că ea nu poate să fie identică, dar principiile de funcţionare politică rămân aceleaşi şi cred că este utilă o astfel de construcţie politică, care să cuprindă principalele curente ideologice adică social-demnocraţia şi liberalismul. Haina juridică se face ulterior”, a explicat președintele PLR.

Acesta a adăugat că printre condițiile pe care le va impune în cadrul negocierilor este și prezența în Guvern al unor membri din partidul pe care îl conduce.

“Protocolul este un acord de colaborare politică şi o să prevadă şi acest lucru, dar aceste lucruri le discutăm mai târziu”, a mai spus Tăriceanu.

Renașterea USL a fost confirmată și de Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, care a spus că discuțiile vor fi finalizate cel târziu săptămânaviitoare, dar că există șansa ca protocolul să fie semnat chiar înaintea turul de scrutin programat duminică.

“Este posibil să avem azi o întâlnire, după ora 17.00, şi dacă hotărâm să-l semnăm înainte de alegeri vă vom anunţa, dacă nu o facem de luni încolo”, a explicat și viceprim-ministrul.

5 comentarii la “USL renaște! Discuții PSD-PLR pentru protocolul USL 2

 1. Si a venit ziua de luni ….

  Vazand neimplicarea in turul II al unor politicieni cu experienta ( Crin si Udrea) mi-am amintit de ce s-a intamplat in Franta acum doi ani la turul II al alegerilor prezidentiale. Atunci Marine Le Pen, presedinta Frontului National, aflata pe locul trei cu cca. 18%, a transmis votantilor ei sa nu voteze la turul II, desi partidul ei era in opozitie totala cu socialistii si o lasare la latitudinea votantilor ar fi adus voturi lui Sarkozy. Si astfel a ajuns Hollande presedinte. Strict politic Le Pen a procedat corect, dupa doi ani de dezastru economic si politic, Hollande are popularitate de 12% iar Marin Le Pen de peste 30% , ajungand ea si partidul ei pe primul loc in opiniile electoratului. Dar dezastrul adus Frantei de socialisti nu va mai putea fi reparat niciodata. Niciodata nu va mai fi Franta a doua putere a Europei si a cincea a lumii. Deci pentru interese politicianiste nu conteaza interesul national.
  Haideti sa vedem ce se va intampla cu Romania si cu politicienii ei dupa trecerea turului II.
  1. Varianta cu Iohannis castigator
  Ponta isi continua mandatul de prim ministru. PNL si PDL fuzioneaza si formeaza marele PNL care in 2016 va avea 35-40% cat PSD. Tariceanu si gasca lui vor fi trimisi inapoi la PNL pentru ca PSD-ul are nevoie de un cal troian in noua constructie, iar presedintele senatului ar putea prinde chiar un post de vicepresedinte. Basescu si mimoza lui vor incerca sa mai tulbure apele dar nu ii va baga nimeni in seama, asa incat vor trebui sa se retraga. Iohanis va fi primit cu toata consideratia de sefii statelor importante, Romania va avea crebilitate, vor fi investitii, iar PSD va spune ca aceasta stare de bine se datoreaza bunei sale guvernari. Crin va intra la categoria de fosti presedinti alaturi de Campeanu s.a.
  2. Varianta Ponta castigator
  Presa internationala va vui de abuzurile noului ales (numirea unei comisii dependente de el care sa studieze cazurile de plagiat facute de demnitari in timp ce restul sunt analizati de comisiile existene, ceea ce este si un act de discriminare a populatiei in raport cu demnitarii ; santajarea primarilor cu frigul, cum face Putin cu Ucraina, pentru a trece la PSD printr-o ordonanta abuziva si nedemocrata, abia apoi au primit ajutoarele guvernamentale de caldura ; impiedecarea romanilor din diaspora si a studentilor de a-si exprima dreptul fundamental la vot ; inchiderea dosarului Megapawer fara a incerca sa recupereze prejudiciul de 12 milioane de dolari adus statului ; profitarea de missele TSD si de folcloristele profesioniste ; impropietatirea TDS cu tabara scolara Dumbrava din Cobia- Dambovita ; modificarea pragului referendumului in timpul referendumului ; protejarea penalilor din parlament si cate altele …) asfel incat va fi la fel de nefrecventabil ca si Orban din Ungaria. Romania va fi perceputa ca o tara guvernata de corupti, nu va avea credibilitate si deci nici investitii. Romanii vor fi un timp pacaliti cu « agenturile straine » dar se vor trezi pana la alegerile din 2016 cand PSD se va fi la 10%. PNL si PDL nu vor mai fuziona, Basescu va fuziona rapid PMP-ul cu PNTCD-ul si va deveni urmasul lui Maniu si Coposu, va aduce si PDL-ul un aceasta constructie si pe fondul nesfarsitelor scandaluri cu Ponta si proasta guvernare va ridica noul PNTCD la 35-40% la alegerile parlamentare din 2016, asfel incat presedintele Ponta va fi nevoit sa-l numeasca pe Basescu prim-ministru. Tariceanu nu va fi investit in decembrie prim-ministru si probabil partidutul sau va fuziona cu PC-ul si va ramane agatat de PSD, iar Antonescu probabil va conduce un PNL de 7-8%. Iohannis va conduce in continuare Sibiul si va aduce in continuare mici investitii germane in zona. Romanii din diaspora nu vor mai trimite bani in tara care nu-i mai vrea si in loc sa-si construiasca case frumoase in Romania isi vor cumpara apartamente modeste in tarile in care sunt. Iar romanii din tara, vai de crucea lor !
  3. A treia varianta cand sunt doar doi candidati ?
  Exista posibilitatea ca pe fondul neregulilor constatate Curtea Constitutionala sa nu valideze turul II si sa ceara repetarea lui ; sau pe fondul noilor dezvaluiri si dosare in curs sa nu poata sa-l valideze pe candidatul castigator ; sau pana pe 21 decembrie sa apara un scandal asa de mare incat candidatul validat sa fie nevoit sa se retraga si sa se puna la dispozitia organelor abilitate…
  Oricum, traim in Romania si aici orice este posibil !

 2. Noul USL este o ciorba reincalzita, insa s-a completat cu multa apa (chioara). Pofta buna, dragi romani ! Pofta buna, dragi romani ! Sa traiti bine, dragi romani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *