Skip to content
Politică

USL se reface după gratii. Doi lideri judeţeni au negociat cu primarul arestat Cherecheş

Uniunea Social Liberală (USL) se reface după gratii, chiar dacă într-o formulă fără PSD. Doi lideri judeţeni ar fi negociat cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, arestat preventiv într-un dosar de corupţie instrumentat de către DNA.

Deputaţii Mircea Man şi Nuţu Fonta (preşedinţii organizaţiilor maramureşene ale PNL, respectiv UNPR) au mers la închisoarea Gherla, unde se află arestat edilul Cherecheş (reales pe 5 iunie cu peste 70% dintre voturi).

Man si Fonta si-au adus aminte ca fac parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor si Coruptiei din Camera Deputatilor, astfel ca s-au prezentat la vorbitorul cu Catalin Chereches intr-o versiune oficiala, cei doi fiind interesati de conditiile de arest, modul in care functioneaza inchisoarea etc.

Parlamentarii au avut o intrevedere si cu Catalin Chereches, cu care au incercat sa negocieze functiile importante din Consiliul Judetean Maramures si Primaria Baia Mare, relatează ziarmm.ro.

Contactat telefonic, Mircea Man a evitat initial sa comenteze pe marginea negocierilor purtate, incercand sa dea vizitei o alta conotatie: “Nu am niciun fel de declaratie de facut. PSD a facut majoritatea, sa le ajute Dumnezeu! Nu am avut niciun fel de negociere. Nu a fost nicio vizita, eu am chestiuni oficiale de facut. Sa depuna juramant”.

Ulterior, Man a recunoscut ca a negociat cu Catalin Chereches, insa nu a dorit sa dea detalii.

“Sunteti oameni de presa de atata vreme, ce sa spun eu ce negocieri s-au facut? Pai, daca le fac publice, le-am sters cu buretele”, a spus Mircea Man.

Nutu Fonta a fost la fel de rezervat, afirmand ca s-a intalnit cu Chereches pentru chestiuni care nu au legatura cu politica.

“Bucurestiul ne-a interzis semnarea oricarui protocol, pana luni, cand se finalizeaza la nivel national problema consiliilor judetene, printre care si Maramures. Nu are nicio legatura, eu am fost la Catalin pentru cu totul alte probleme. Nu au nicio legatura cu politica. Eu am fost pentru ca am avut delegatie sa discut cu Catalin pe niste probleme”, a explicat Fonta.

„Nu s-a pomenit nimic de sustinerea lui Mircea Man pentru presedintia Consiliului Judetean, nimic despre un vicepresedinte al Coalitiei pentru Baia Mare la Consiliul Judetean si inca unul pentru UDMR, nimic despre viceprimarii baimareni”, comentează publicaţia citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *