Skip to content
Politică

Ușor cu austeritatea pe scări! România, la coada UE în materie de salariu minim

cursdeguvernare.ro

Cifrele de mai jos sunt de natură să îi facă a se gândi de două ori pe cei care susțin că nu ar trebui crescut salariul minim în România, țară care se află la coada Uniunii Europene la acest capitol.

Datele publicate vineri de Eurostat arată că România avea în ianuarie al treilea cel mai mic salariu minim pe economie din UE, de 408 euro, cu doar 8 euro mai mare decât în Lituania. Primul loc este rezervat Bulgariei, cu numai 261 de euro, scrie Adevărul.ro.

la nivel general, salariul minim pe economie se situează sub 500 de euro pe lună în statele membre din estul UE şi de peste 1.000 de euro în nord-vestul UE, în frunte fiind Luxemburg (1.999 de euro pe lună), Irlanda (1.614 euro), Olanda (1.578 euro), Belgia (1.563 euro), Germania şi Franţa (ambele cu 1.498 de euro pe lună). Spre comparaţie, salariul minim federal în SUA era de 1.048 de euro pe lună în ianuarie 2018.

Pe de altă parte, șase țări membre UE nu au salariu minim pe economie: Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *