Skip to content
Puterea Știrilor Video

”USR a avut înțelegeri cu PSD în Parlament”, acuză liderul PMP: PSD nu face cadouri doar de dragul unor aranjamente

arq.ro

Întrebat, într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, cum va gestiona situația în care USR va refuza orice alianță cu PMP după alegerile parlamentare, Eugen Tomac susține că „nu există un asemenea scenariu, pentru că Partidul Mișcarea Populară este singurul partid care nu a avut nicio înțelegere cu PSD”.

„Nu există un asemenea scenariu dintr-un simplu motiv: chiar și motivele inventate la alegerile locale au fost neserioase, pentru că singurul partid politic care în Parlament, timp de patru ani de zile, nu a făcut absolut nicio înțelegere cu PSD este Partidul Mișcarea Populară”, explică Tomac.

Președintele PMP a afirmat că „USR a avut înțelegeri cu PSD”, argumentând că „în Parlament nu se întâmplă nimic fără o negociere politică”.

”Bănuiți că domnul Dircă a ajuns adjunctul lui Iordache doar pentru că este senatorul USR? În Parlament nu se întâmplă nimic fără o negociere politică, iar PSD nu face cadouri doar de dragul unor aranjamente.

În politică, totul se negociază și am această satisfacție că am ținut partidul departe de orice neînțelegere necurată în Parlament”, a precizat președintele PMP.

Totodată, Eugen Tomac susține că „PNL a avut înțelegeri cu PSD în Parlament, împărțind funcții, consilii de administrație și șefi de instituții”.

Au discutat, au mai împărțit funcții, consilii de administrație, șefi de instituții, unul a luat PNL, unul PSD, deci au existat înțelegeri între aceste partide în Parlament.

Noi nu am participat la niciun fel de târg cu PSD-ul nici când ne-au cerut să susținem Guvernul, nici când ne-au cerut să susținem moțiunea împotriva PNL. Am fost un partid care a rămas consecvent liniei politice pe care și-a asumat-o în momentul în care s-a creat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *