Skip to content
Politică

USR a găsit soluția s-o oblige pe Firea să deschidă primăria pentru cetățeni

nineoclock.ro

Uniunea Salvați România (USR) a găsit soluția ca să o oblige pe Firea (primarul general al Bucureștilor) să deschidă instituția pe care o conduce pentru accesul tuturor cetățenilor.

Reprezentanţii USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) propun transformarea clădirii Primăriei Capitalei în „obiectiv turistic”, şi astfel, instituţia în care, în prezent, se intră doar pe baza unei cartele de acces, ar urma să fie deschisă tuturor celor care doresc să o viziteze, transmite Mediafax.

„Având în vedere importanţa culturală şi arhitecturală a imobilului Palatul Administrativ al Municipiului Bucureşti şi ţinând cont de fatul că a fost restaurat de curând, consider că introducerea în circuitul turistic al Capitalei va creşte atractivitatea Bucureştiului ca destinaţie culturală şi va stimula interesul bucureştenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea şi valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei. Clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti, construită între 1906 şi 1910, este monument istoric de categoria A, de importanţă naţională şi europeană”, se precizează în expunerea de motive semnată de Roxana Wring, consilier general din partea USR.

Wring argumentează că primăriile din Viena, Madrid, Barcelona, Londra, Paris și Berlin au devenit atracţii turistice şi sunt deschise publicului pentru a fi vizitate. În schimb, mai spune consilierul USR, în România patrimoniul arhitectural al Capitalei nu este valorificat suficient, astfel că Bucureştiul a avut în 2016 puţin peste un milion de turişti, faţă de capitala Poloniei, unde au fost 8,5 milioane, sau capitala Cehiei, care a avut 7 milioane de vizitatori.

Propunerea USR va fi discutată pe 30 august, în şedinţa CGMB, care va decide dacă aprobă sau nu transformarea clădirii PMB în obiectiv turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *