USR a început campania de spamming prin SMS și e-mail. Foarte mulţi timişoreni revoltaţi

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Zeci de timișoreni ne-au contactat începând de duminică, 11 februarie 2024, și ne-au sesizat că primesc mesaje text (sms) pe telefon dar și pe email din partea Uniunii Salvați România, care a început o operațiune intensă neoficială de targetare individuală a românilor, pe față – chiar dacă nu a început oficial campania electorală.

SMS-uri cu surprize

Astfel, începând cu ora 19:00, duminică, oameni din diverse localități din Timiș și Arad, ne-au trimis print-screen-uri cu mesaje sms primite pe telefon, cu mesajul “Mulțumim că rămâi în legătură cu USR” însoțit de două linkuri active, de pe un număr “scurt”: 1898.

Utilizatorii sunt din categorii sociale și de vârstă diferite, iar mulți dintre ei au sunat operatorul de telefonie pe care îl folosesc pentru a nu mai primi mesaje. Invariabil, răspunsul din partea operatorilor a fost că nu pot opri mesajele, deoarece nu sunt trimise de către companiile de telefonie, ci e vorba de numere care se închiriază către diverse entități, de la call center sau agenții de publicitate, la comercianți sau alte entități, persoane fizice sau juridice.

Conform Wikipedia, o definiție largă este următoarea: “Spamming este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice.”

Căutând un istoric al numărului de telefon de pe care a fost trimis mesajul, 1898 a fost folosit cel puțin din anul 2016 încoace de diverse entități, pentru a-și face reclamă direct pe telefoanele românilor. Numărul aparține oficial companiei Telekom, dar se închiriază, cum spuneam, unor entități, lucru perfect legal. Doar că, în cazul de față, beneficiarul este un partid politic. În condițiile în care oamenii ne-au declarat că nu au nicio treabă cu Uniunea Salvați România și nu și-au dat acordul pentru a le fi trimise astfel de informări de publicitate politică, mesajele se în cadrează la categoria spam, adică mesaje nesolicitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL