Skip to content
Politică

USR a început campania pro-Kovesi. Miza întâlnirii dintre Nicu Ștefănuță și fosta șefă DNA

Facebook

Useriștii au început oficial campania pro Laura Codruța Kovesi. Fostul procuror șef DNA, ajuns între timp la Parchetul European ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024, iar useriștii au pus deja ochii pe aceasta și încearcă să o curteze. Nicu Ștefănuță este primul userist care începe oficial această operațiune de curtare.

USR pune ochii pe Kovesi

De curând, Ștefănuță s-a lăudat pe pagina sa de Facebook că a vorbit cu Laura Codruța Kovesi. Europarlamentarul s-a autointitulat “omul cu banii UE” din Parlamentul European, spunând că “pe mâinile sale este bugetul UE pentru 2023”. Ștefănuță a mai spus că “am crescut bugetul Parchetului European cu 12 milioane de euro, dar cu o floare nu se face primăvară”.

În mod inevitabil demonstrația de narcisism i-a adus mai multe critici și ironii pe pagina sa de Facebook. „Să spui că pe mâinile tale e bugetul UE și că tu ești ”omul cu banii din UE” mi se pare o exprimare pe cât de puerilă pe atât de grandomană. Tu, europarlamentar, indiferent cine ai fi, eu necunoscând nimic din activitatea lui Nicu Ștefănuță, n-ai pe mână nici cheia de la ușița de la intrarea din beciul din spatele cămării bucătăriei UE , darmite pâinea și cuțitul de pe masă.”, a comentat un membru USR de pe un grup de Facebook.

Trecând peste exercițiul de narcisism al lui Ștefănuță, USR s-ar putea prezenta în alegerile din 2024 cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, cei din USR sunt lipsiți de lideri vizibili. Dacian Cioloș, mult timp fluturat ca un candidat puternic la prezidențiale, și-a făcut bagajul și a ieșit pe ușa din dos. Dan Barna a eșuat deja o dată, în alegerile din 2019, atunci când nu a reușit să ajungă nici măcar în turul 2, fiind depășit de Viorica Dăncilă. Cătălin Drulă e departe de a fi deocamdată marele lider al USR care să scoată partidul la liman. Potrivit sondajelor, acesta are o popularitate de 15%, cu mult în spatele lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. Prin urmare ce altă variantă mai are USR?

Șansa USR-ului ar fi să găsească un personaj cu o imagine bună. Fosta șefa a DNA se încadrează aici. Aceasta are în continuare o imagine bună în societatea românească, prin prisma activității de la DNA. Modul în care a fost îndepărtată de la șefia DNA în perioada guvernării PSD-ALDE, precum și faptul că după acest episod a ajuns în fruntea Parchetului European, i-a adus un plus de simpatie. Nu este exclus ca USR să încerce să se folosească de acest capital de imagine acumulat de Kovesi și să îii propună o candidatură din partea Uniunii. În felul acesta, capitalul de imagine acumulat de Kovesi este basculat în tabăra useristă, iar useriștii rezolvă și problema găsirii unui candidat cu șanse la prezidențiale. Din acest motiv, Nicu Ștefănuță ar putea fi primul userist care începe operațiunea de curtare a fostei șefe DNA. În viitor nu este exclus ca tot mai mulți lideri USR să se fotografieze alături de Laura Codruța Kovesi și în final să îi propună oficial o candidatură pe listele USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *