Skip to content
Politică

USR a luat foc după mutarea lui Nicolicea. Chichirău anunță plângere PENALĂ / EXCLUSIV

epochtimes-romania.com

Uniunea Salvați România a luat foc după mutarea deputatului PSD Eugen Nicolicea în ceea ce privește regulamentul Camerei. Cosette Chichirău (vicelider de grup USR) anunță că partidul din care face parte va depune plângere PENALĂ împotriva social-democraților.

CITIȚI ȘI: UPDATE Au publicat-o în MO / PSD i-a pus gând rău opoziției: modificare dureroasă de regulament

Chichirău a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a criticat vehement „abuzul” lui Nicolicea.

„În primul rând, am fost convinsă că această mutare a fost realizată printr-un abuz în Comisia pentru regulament. Noi am depus amendamente la acea propunere de schimbare a regulamentului. Pe regulamentul actual, acele amendamente ale noastre de la USR trebuiau incluse în raportul comisiei, dar ele pur și simplu au dispărut în aer. Ele nu există. Nicolicea le-a făcut dispărute, deși noi avem număr de înregistrare de la Comisia de regulament. Acesta este un prim abuz pe care noi îl vom semnala. Credem că e caz penal, de abuz în serviciu – este un caz foarte grav. După aceea, s-a făcut această modificare (asta este!), cred că după jumătate de oră s-a publicat în Monitorul Oficial și imediat s-a intrat în plen la votarea următoarelor legi ale justiției. Cam asta s-a întâmplat cu regulamentul astăzi, pentru că, după cum știți, la legea anterioară (303/2004 privind statutul magistraților), noi am avut peste 700 de amendamente și era regulamentar să fie supuse votului în plen. Iar acele 700 de amendamente erau la obiect (nu erau o metodă de a opri) – erau schimbări esențiale pe care noi le doream la lege”, a afirmat deputatul de Iași.

Solicitată să precizeze dacă USR va depune plângere penală, Cosette Chichirău a confirmat: „Da. Absolut. Astăzi ne vom ocupa și vom depune în următoarele zile”.

Întrebată cum se va coordona USR cu PNL și cu celelalte partide de opoziție în demersurile de protest față de PSD, Chichirău a răspuns: „La fel cum am avut și până acum. Ne-am coordonat – ați văzut – la acțiunile de dezbatere din plen. În continuare vom acționa uniți, pentru a protesta – și în stradă, și în Parlament – pe regulament și pe procedură. Deci toți colaborăm”.

Totuși (spre deosebire de liberali), viceliderul de grup USR a exclus ipoteza atacării la CCR a mutării făcute de către Eugen Nicolicea, Cosette Chichirău insistând pe varianta plângerii penale.

„Nu vom ataca la Curtea Constituțională; va fi o instanță de drept penal pentru abuz în serviciu”, a arătat Chichirău.

Întrebată dacă USR ia în calcul o grevă parlamentară, Cosette Chichirău a răspuns că dimpotrivă: partidul va fi mai activ în acțiunile de protest, inclusiv în cele de tipul „occupy”.

„N-am discutat încă posibilitatea unei greve parlamentare. Considerăm că mai degrabă implicarea noastră cât mai puternică e o idee mai bună decât o grevă. Dar vom vedea – poate vom ocupa spațiul (facem un protest «occupy»); nu neapărat grevă”, a încheiat parlamentarul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *