Skip to content
Politică

USR a realizat harta banilor cheltuiţi de autorităţile locale pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion: 11 milioane de euro alocaţi

USR a realizat harta banilor cheltuiţi de autorităţile locale în acest an pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, în total 11 milioane de euro alocaţi prin achiziţii directe, fără licitaţii.

Când primăriile aprind beculeţele, USR vă aprinde luminiţele! În 2018, autorităţile locale au cheltuit 50 de milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, pe iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion. Sunt mai mulţi bani decât anul trecut (când s-au cheltuit 34 de miliaone de lei), dar tot lipsesc sume care nu s-au realizat prin SICAP, spre exemplu o achiziţie pentru luminiţe, a Primăriei Capitalei, în valoare de 6 milioane lei, făcută pe site-ul propriu”, susţine USR.

USR îi îndeamnă pe români să se gândească la ce s-ar putea face cu aceste sume de bani pentru multe din şcolile, spitalele şi drumurile noastre în condiţiile în care multora le lipsesc şi acum dotări de bază, conform News.ro.

Cu ajutorul Google Maps, USR a creat o hartă cu localităţile unde s-au hotărât aceste achiziţii directe pentru iluminat festiv şi artificii de Revelion, „toate fără licitaţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *