UPDATE Elena Lasconi este candidata USR la prezidenţiale

Elena Lasconi
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE

Elena Lasconi a fost votată, în Congresul USR de sâmbătă, să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, cu un procent de 94,32%. Preşedinta formaţiunii a făcut apel la toate formaţiunile de dreapta să vină să susţină proiectul USR pentru prezidenţiale şi a adăugat că este dispusă să aibă o discuţiei tete-a-tete cu Nicolae Ciucă despre care a spus că „este un militar de carieră, un domn cumsecade”. „Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR”, i-a mai transmis Lasconi preşedintelui PNL.

 „S-a întâmplat ceva foarte ciudat. 94,31% şi la câteva puncte credcă s-a votat în unanimitate. E ciudat asta la USR. Mulţumesc în primul rând colegilor mei şi să-i salut şi pe cîmpulungeni pe această cale. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat această onoare.Nu m-am gândit niciodată în viaţa mea că o să ajung în punctul ăsta, dar cred că e bine, pentru că e un drum greu, pentru că de fiecare dată în viaţă drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm.  ”, a declarat Elena Lasconi.

Ea i-a transmis lui Nicolae Ciucă să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD-ul să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR.

„Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Gândindu-mă la buna credinţă fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade  Am auzit de la multă lume, încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac pentru că sunt omul dialogului. Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR. Din păcate nu prea îl mai dezlipeşte poporul de domnul Ciolacu. Atât doresc să-i spun. E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgolile şi să vedem care este binele României.  Din punctul meu de vedere, dacă ne-am unit cu toţii, am câştigat cu siguranţă. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câştiga, pentru că vom fi pe fiecare stradă din România, alături de români, le vom transmite ideile noastre, gândurile noastre şi le vom da şi din sufletul nostru, din emoţia noastră”, a completat Lasconi.

„Cred că prima întâlnire va fi doar tete-a-tete, adică eu cu domnul general Ciucă şi o să vorbesc, sunt un om al dialogului”, a continuat ea.

Lasconi a mai spus că „noi nu o să impunem de la centru alianţe, fără a discuta cu colegii noştri din filiale, pentru am avut o experienţă neplăcută la alegerile comasate”.

Conform reprezentanţilor USR, au fost 581 de buletine de vot utilizate, din care 18 buletine nule. Elena Lasconi a obţinut 531 de voturi, însemnând un procent de 94,32%, Octavian Berceanu a avut 25 voturi, ceea ce înseamnă un procent de 4,44%, iar Dumitru Stanca a avut doar 7 voturi, un procent de 1,24%.

Știrea inițială

Congresul USR are loc, sâmbătă de la ora 10.00, eveniment la care delegaţii partidului vor alege candidatul USR la alegerile prezidenţiale şi membrii unui nou Birou Naţional. Partidul are trei candidaţi înscrişi pentru cursa prezidenţială – Elena Lasconi, Dumitru Stanca şi Octavian Berceanu, iar decizia urmează să fie luată, sâmbătă în Congres. De asemenea, aproape 200 de membri ai formaţiunii care s-au înscris pentru un loc în Biroul Naţional.

La Congresul USR care va avea loc la Nord Events Center by Globalworth vor fi 600 de participanţi, iar de la ora 10.00 noua preşedintă aleasă a partidului Elena Lasconi va susţine un discurs.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: