Skip to content
Politică

USR are viitor de AUR. Fost fondator al partidului, ales în conducerea AUR

Special Arad

Raluca Amariei, primul președinte al organizației județene a USR Sibiu, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), în urma congresului partidului din 27 martie, anunță Turnul Sfatului.

Rămân preocupată de formarea unei noi clase politice dedicată românilor și valorilor naționale. Voi continua munca începută în urmă cu un an, în AUR, și anume identificarea și pregătirea candidaților din țară pentru alegerile din 2024”, a declarat Amariei.

AUR și-a stabilit noul Birou Național de Conducere (BNC), format din 19 membri, cu un mandat de 4 ani. Raluca Amariei face parte din echipa propusă pentru BNC de președintele George Simon și votată de aproape 800 de delegați prezenți la Congresul AUR.

Raluca Amariei, fost vicepreşedinte la nivel naţional şi fostul lider al filialei judeţene Sibiu a USR, fieful președintelui USR Dan Barna, și Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator și președinte al filialei județene Prahova, au plecat din USR în aprilie anul trecut.

„Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, a declarat atunciRaluca Amariei.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a precizat Dan Rădulescu.

Opțiunea foștilor lideri de la USR nu era singulară, alți cinci consilieri locali de Bucureşti au plecat din USR și au intrat în AUR în vara anului 2020, unul dintre aceștia fiind liderul consilierilor de la Sectorul 4, membru fondator al USB şi USR, Antonio Andrușceac, în prezent deputat AUR de Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *