Skip to content
Politică

USR, condamnat definitiv pentru lipsă de transperență: Filiala lui Viziteu refuză să explice ce-a făcut cu banii împrumutați de la doi parlamentari

Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Uniunea Salvaţi România (USR) Bacău a pierdut definitiv un nou proces pe transparență, pentru nerespectarea legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, primar al Bacăului și președinte al formațiunii, este acum obligat să dea detalii despre împrumuturile contractate de la parlamentarii Sebastian Cernic și Theodor Lazăr, potrivit zdbc.ro.

Curtea de Apel Bacău a menținut în linii mari decizia Tribunalului Bacău:

„Obligă pârâtul, prin preşedinte Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, să îi comunice reclamantului, următoarele informaţii de interes public: bilantul contabil al Organizatiei Filialei Judetene, aferent intervalului ianuarie 2020-decembrie 2020 inclusiv, contractul de împrumut pentru suma de 5000 de lei încheiat între Lazăr Teodor si USR Bacău si care a fost destinatia acestuia, dacă există o astfel de conventie, contractul de împrumut pentru suma de 4000 de lei încheiat între Cernic Sebastian si USR Bacău, dacă există un astfel de contract si care a fost destinatia acestuia, cu anonimizarea datelor cu caracter personal”.

După ce au creditat partidul, Theodor Lazăr și Sebastian Cernic au devenit parlamentari și au primit posturi în conducerea USR Bacău. Rămâne în continuare secretă, pentru că instanța a respins cererea, lista celor pe care primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu îi plătește din fondurile partidului. Procesul a fost deschis de dr. Sebastian Hriban, fost președinte al organizației municipale USR Bacău, exclus fără explicații din partid, în ianuarie 2020.

În urmă cu un an, în noiembrie 2020, în alt proces, judecătorii au obligat USR Bacău să spună ce cheltuieli a făcut și pe ce s-au dus împrumuturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *