Skip to content
Politică

USR continuă să „recicleze” oameni din PSD: cine este noul lider al consilierilor municipali USR, la București

Inquam Photos/Octav Ganea

Andrei Rigu, ex-PSD și ex-PNL, a devenit liderul consilierilor municipali USRPLUS, la București, susțin surse politice pentru Newsweek. Acesta îl înlocuiește pe viceprimarul Horia Tomescu, provenit din PLUS.

În 2020, când Rigu a fost propus pe listele de candidați USR pentru consiliul general al Municipiului București, în partidul său a izbucnit un scandal, întrucât acesta activase și la PSD, și la PNL.

În 2020, pe blogul “Știri USRPLUS“, era prezentată controversata sa biografie.

2012-2014 – Andrei Rigu este membru PSD timp de 2 ani. Incearca in fel si chip sa obtina functii interne sau externe. Dupa 2 ani de incercari nereusite, Andrei realizeaza ca PSD este un partid prea mare, cu prea multi membrii care trebuie rasplatiti cu functii si sinecure, ca nu o sa prinda nici o functie in PSD. Se declara scarbit de PSD si pleaca. Doar ca avocatul Andrei Rigu nu a fost scarbit de PSD in 2013, cand a avut loc celebrul atac la justitie din Martea Neagra.

2015-2016 – Rigu este membru PNL pentru aproape 1 an. Pleaca din nou dezamagit ca nu a reusit sa prinda nici o functie si intelege ca trebuie sa mearga intr-un partid nou, cu potential de crestere si cu membrii idealisti si naivi. Adica USB/USR.

Aprilie 2016 intra in USB, precursorul USR de azi. Ca orice PSDist, MINTE MULT. Minte ca lucreaza cu Nicusor Dan la Asociatia Salvati Bucurestiul, minte ca nu il intereseaza functiile si ca vrea doar sa ajute. 2 saptamani mai tarziu se inscribe pentru un loc pe listele de consilieri la alegerile locale din iunie 2016, mintind ca Nicusor Dan i-a cerut sa candideze. Nicusor dezminte si Andrfei Rigu este nevoit sa isi retraga candidature pentru localele din 2016“, se arată pe acest blog.

Aceeași sursă susține că, în 2018, Rigu a fost angajat la secretariatul general al USR.

“Andrei Rigu este unul dintre cele 7 cozi de topor ale lui Barna din Comisia Nationala de Arbitraj care au datverdict pentru invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare din diaspora“, potrivit postării.

PS News a scris zilele trecute despre faptul că Andrei Rigu este foarte supărat pe Nicușor Dan pe motiv că, susține el, edilul le întârzie nepermis proiectele. ”1 an și jumătate pierdut în 4 luni. Consilierii generali USR PLUS au depus în mandatul actual (început la sfârșit de octombrie 2020) 22 de proiecte de hotărâri”, scrie consilierul pe pagina lui de Facebook, făcând apoi o trecere în revistă a celor mai importante proiecte ale USRPLUS amânate de edil. Primul pe listă: ”realizarea unui studiu de fezabilitate pentru înființarea Muzeului Transportului Public și Mobilității din București – 128 zile de întârziere”.

”Această situație este dăunătoare orașului și cetățenilor întrucât inițiativele gândite în beneficiul acestora nu reușesc să parcurgă niște etape administrative obligatorii pentru a putea deveni aplicabile. Posibilitatea consilierilor generali de a reprezenta interesele cetățenilor este îngreunată deși există termene legale foarte clare în legislație care obligă aparatul de specialitate al Primarului General să le respecte.

Consider că această situație nu poate fi menținută în detrimentul cetățenilor și, după numeroase discuții purtate în acest sens în interiorul Primăriei Municipiului București, o voi adresa public cu fiecare ocazie pe care o am, reamintindu-i Primarului General că aparatul de specialitate este în subordinea acestuia și că are prerogative prevăzute de lege, întărite de principiile unei administrații locale moderne și oferite prin vot de cetățeni ca să se asigure că subordonații săi își fac treaba”, se plângea Rigu.

DETALII AICI: Un consilier USRPLUS, foarte indignat că Nicușor Dan le întârzie proiectele. Primul pe listă: înființarea unui muzeu al mobilității

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *