Skip to content
Politică

USR dă vina pe Guvernul Orban pentru clasarea dosarului 10 august. Silviu Mănăstire: Păi n-ați urlat voi, pluseriștii, că Justiția trebuie să fie independentă?!

Jurnalistul Silviu Mănăstire reacționează după ce reprezentanții USR au acuzat Guvernul Orban pentru decizia DIICOT de clasare parțială a dosarului 10 august, aceștia considerând că soluția procurorilor reprezintă ”un nou eşec al guvernării liberale de a repara după PSD”.

”Zi de zi PLUSERIȘTII dau ca-n sacu’ de fasole în liberali. Acuma, cică, Guvernul e responsabil de soluția DIICOT privind “dosarul 10 August”. Pai n-ați urlat voi, pluseriștii lui pește prăjit, în Piață, că Justiția trebuie să fie independentă și liberă?! Uite că este Independentă, și că șefii Jandarmeriei, în ciuda opiniei generale publice, nu se fac vinovați de nicio faptă penală!

E bine, e rău? Nu contează! Contează că Justiția/ Procuratura (care nu e chiar Justiție) s-a pronunțat. Chestia asta nu convine lui Barna și pluseriștilor.

Dar, hai, nu mai plângeți în batistă, asta este democrația, Justiția este independentă! Nu asta v-ați dorit? Sau este independentă doar când vă convine și vă deservește?”, scrie jurnalistul pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Silviu Mănăstire susține că ”acești ipocriți pluseriști, combinagii politici de speță joasă, care manipulează o masă de cretini care trăiesc doar din ce citesc pe internet, acești pluseriști creați în laboratoarele rezerviștilor din Noua Securitate, nu merită decât taxați dur pentru ipocrizia lor”.

”Cel mai papagal este Predoiu, stă și încasează de la neica-nimeni, unu’ Dehelean de pe la USR, ceva deputat. El care îl are șef pe prezumtivul penal Barna cu dosar in rem la DNA, dar dă lecții: “Domnule Cătălin Predoiu, câte eșecuri aveți în plan să mai bifați? Procurorul șef al DIICOT a fost numit de președinte la propunerea dumneavoastră. Ați spus în repetate rânduri că veți monitoriza ancheta din 10 august. La fel cum ați promis și că desființați Secția Specială pentru anchetarea magistraților”

Predoiu, în loc să-i explice că ministrul Justiției nu poate influența soluțiile din dosare, tace ca o momâie. Își merită soarta! Iohannis, tu ce aștepți? Să vină PLUSERE să îți pună Guvernul în Decembrie?”, adaugă ziaristul.

USR, atac la Guvernul Orban

Reprezentanţii USR au transmis miercuri că decizia DIICOT de clasare parţială a dosarului privind violenţele din 10 august reprezintă un nou eşec al guvernării liberale de a repara după PSD.

„Reprimarea manifestaţiei din 10 august nu putea să aibă loc cu atâta ferocitate fără iniţiativa şi aprobarea unor oameni cu poziţii de conducere în rândul forţelor de ordine şi, mai sus, în statul român. Pretenţia că responsabilitatea aparţine câtorva acari păuni din Jandarmerie sfidează zecile de mii de participanţi care au văzut cu ochii lor acolo. Am fost unul dintre aceşti oameni. Nu avem nevoie de încă un dosar al mineriadei, prelungit pe zeci de ani de zile fără să ajungă la o concluzie. Românii aşteaptă un răspuns clar pentru reprimarea demonstraţiei din 10 august. Până acum nu există”, a afirmat liderul USR Dan Barna.

USR mai spune că decizia DIICOT de miercuri este cu atât mai inacceptabilă cu cât structura condusă de Giorgiana Hosu nu avea competenţa să se pronunţe asupra militarilor, lucru admis, de altfel, tocmai prin declinarea competenţei către Parchetul Militar în ceea ce-i priveşte pe jandarmii „simpli”. Este evident că plângerea penală depusă de Jandarmerie, în care acuza o lovitură de stat la protestele din 10 august, a fost doar un pretext în planul de albire a şefilor Jandarmeriei.

„Decizia DIICOT capătă însă noi valenţe dacă ne amintim că Giorgiana Hosu a fost propusă şi susţinută de ministrul Cătălin Predoiu şi premierul Ludovic Orban şi după avizul negativ al CSM, în care se arăta că aceasta „nu a demonstrat capacitate de asumare a responsabilităţii, de gestionare corespunzătoare a situaţiilor de criză”, arată USR, în comunicatul de presă.

„Domnule Cătălin Predoiu, câte eşecuri aveţi în plan să mai bifaţi? Procurorul şef al DIICOT a fost numit de preşedinte la propunerea dumneavoastră. Aţi spus in repetate rânduri că veţi monitoriza ancheta din 10 august. La fel cum aţi promis şi că desfiinţaţi Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor şi că reparaţi toate legile Justiţiei stricate de PSD. Putem să credem că vreţi să beneficiaţi de modificările nocive aduse de PSD legilor Justiţiei şi de aceea refuzaţi să realizaţi demersurile necesare pentru repararea lor?”, a adăugat deputatul USR Silviu Dehelean.

Dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a fost clasat în ceea ce priveşte săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale, dar şi în ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa coordonatorilor intervenţiei forţelor de ordine, iar urmărirea penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă în serviciu în cazul unpr jandarmi care ”au exercitat violenţe nejustificate împotriva unor protestatari” a fost declinată către Parchetul Militar, anunţă miercuri DIICOT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *