Skip to content
Politică

USR denunță un ”dezastru” marca PSD: E un coșmar!

vivafm.ro

Deputatul USR Claudiu Nasui, membru al Comisiei pentru Buget din Camera Deputatilor, a analizat cifrele din executia bugetara pe primul semestru, publicata marti de Ministerul Finantelor, si afirma ca ceea ce se intampla cu finantele tarii reprezinta „un cosmar pe care il vom plati cu totii”.

„PSD manipuleaza datele privind executia bugetara, prin includerea in venituri a subventiilor in agricultura in anul 2017, dar nu in anul 2016. O data pe luna putem vedea guvernarea PSD in cifre prin executia bugetara publicata de Ministerul Finantelor. E un cosmar ce se intampla in finantele tarii. Un cosmar pe care il vom plati cu totii”, a avertizat, miercuri, pe Facebook Claudiu Nasui.

Deputatul USR afirma ca „deficitul sintetizeaza amploarea dezastrului”, argumentand ca „dupa prima jumatate a anului 2017, statul roman a cheltuit cu 6,3 miliarde de lei (0,8% din PIB) mai mult decat a incasat”.

„Fata de anul trecut, cand deficitul era de 3,8 miliarde, cresterea e de 63%. Cum se finanteaza acest deficit? Prin datorie publica, adica prin imprumut de la banci. Din cauza PSD, Romania reuseste, in plina perioada de crestere economica record, sa aiba probleme de bani”, atentioneaza deputatul de profesie finantist.

„Am mai atras atentia asupra acestei manipulari si in trecut. N-au crescut deloc sumele primite de Romania de la UE. Ce s-a intamplat este ca PSD a inclus subventiile pentru agricultura in veniturile statului, lucru care nu s-a mai facut niciodata.

Au facut lucrul acesta ca sa ne poata vinde minciuna ca au crescut veniturile statului. De aceea, au inclus sume care pana acum nu se includeau in buget, pentru ca nu sunt bani ai statului roman, doar tranziteaza conturile statului roman catre fermieri. Au manipulat datele ca sa le reiasa o crestere acolo unde nu e niciuna. Au inclus subventiile in 2017, dar nu in 2016. De aceea, le iese o crestere fabuloasa. De fapt, compara mere cu pere”, a conchis deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *