Skip to content
Politică

USR, distrus de politicianul Cioloș. PLUS, partidul înființat de securiști, vrea toată guvernare în 2020

Inquam Photos / Octav Ganea

USR a fost un partid construit de societatea civilă ca reacție la partidele tradiționale și astăzi pare să fie sugrumat în mâinile unor politicieni care au fost sprijiniți de securiști și odrasle de securiști. Dacian Cioloș și partidul său – PLUS – au pus stăpânire pe USR și dictează ritmul partidului, comportându-se ca o mireasă în noaptea nunții, amenințând că dacă nu i se îndeplinesc dorințele atunci pleacă.

USR ar trebui să se trezească din această beție, în care consideră că are de câștigat alături de Cioloș. USR este cotat în sondaje la peste 20%, în timp ce PLUS la doar 6%. Prin urmare, PLUS este cel care are de câștigat. Dacă USR ar trece la atac, PLUS ar mai rămâne cu doar 3%. Trebuie precizat că PLUS are acest 6% doar în urma colaborării cu USR, altfel partidul securiștilor este așa cum le place securiștilor – inexistent, dar controlează jocurile din umbră.

Nicușor Dan, unul dintre fondatorii USR, a fost înlăturat de la conducerea partidului tocmai de oamenii lui Cioloș, care au venit și au acaparat USR. Un Cristian Ghinea n-ar fi trebui niciodată să ajungă deputat și ulterior europarlamentar, este evident că aleargă după funcții pentru interesul personal. Dan Barna nu poate fi nici liderul unei asociații de scară de bloc, încă nu știm pe baza căror criterii a fost pus la conducerea USR.

USR-PLUS, protecție pentru micii securiști

În ultimele zile, mai mulți membri USR au ales să rupă tăcerea și să facă cunoscut modul prin care oamenii lui Cioloș distrug USR și, în același timp, protejează securiștii. Mai exact, PLUS le-a impus celor din USR să se renunțe la condițiile de integritate privind colaborarea cu Securitatea în cazul minorilor. Adică, în cazul în care un membru USR-PLUS a colaborat cu Securitatea pe vremea când era minor, nu va avea nicio problemă în partid și își va continua cariera politică. Probabil copiii vreunui securist au nevoie de această modificare ca să ajungă și ei liniștiți pe liste în 2020.

Tot PLUS a cerut să se renunțe la condițiile de integritate pentru membrii cu funcții de conducere, iar Dan Barna a executat modificarea din pix, fără să se consulte cu colegii din USR. Din această modificare rezultă că un condamnat penal ar putea să conducă o organizație județeană a USR-PLUS.

Toate aceste lucruri – pe lângă fuga după salarii mari la Bruxelles – arată că PLUS-ul lui Dacian Cioloș a devenit o hienă ce pozează într-o oaie, dispus la orice pentru a ajunge la putere.

Bătălia între USR și PLUS se va aprinde în următoarele luni și va risca să rupă colaborarea între cele două partide. Vlad Voiculescu se visează primar al Capitalei, deși el strigă în gura mare că alții umblă cu „puțoieli”, un limbaj de mahala, probabil învățat pe la securiștii din partid. De asemenea, Nicușor Dan va candida și el pentru Primăria Capitalei. Pe cine va susține USR? Susținerea lui Vlad Voiculescu va duce la o ruptură în USR, pentru că Nicușor Dan nu va renunța la planurile sale, mai ales după rezultatul din 2016. Dar și Clotilde avea șanse la Primăria Sectorului 1 în 2020, însă a fost trimisă la Bruxelles. Dacă Nicușor Dan va accepta o altă funcție, rămâne de văzut.

PLUS, un fel de PSD

Noua politică impusă de PLUS ne amintește tot mai mult de trecutul PSD, un alt partid înființat de comuniști și securiști, care toată existența sa a protejat politicienii cu probleme de integritate și securiștii. PLUS repetă aceleași greșeli și vine tot cu niște oameni care escaladează cadavrele pentru câteva voturi.

Tot vocile din PLUS sunt cele care alimentează și războiul USR-PNL, prin diferite trompete din online. PLUS visează să guverneze singur în 2020 și să aibă tot controlul asupra USR. PLUS va da premierul, cel mai probabil, iar USR se va mulțumi cu doar câteva ministere. Dacian Cioloș o să le spună în 2020 că el deja are echipa de miniștri și o să-i cheme peste noapte pe toți, inclusiv pe Raluca Prună cea care modifica Codul Penal prin Ordonanță de Urgență, tot noaptea ca hoții.

Până la alegerile parlamentere din 2020, USR va munci cu drag și spor pentru planurile politice ale lui Cioloș și ale securiștilor din jurul său, iar la final useriștii vor primi câteva felicitări și atât, în timp ce oamenii lui Cioloș se vor instala în cele mai importante funcții în stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *