Skip to content
Politică

USR, doborât de facțiunea PLUS într-o filială importantă din țară. Nemulțumiri în interiorul taberei pro-Barna

Wikipedia

Partea USR din USRPLUS a fost înfrântă de tabăra Dacian Cioloș într-o filială importantă din țară, fapt care a generat nemulțumiri printre prietenii lui Dan Barna. Surse politice susțin că victoria obținută de PLUS în weekend la Buzău nu a fost văzută cu ochi buni în interiorul USR, o parte dintre membrii ridicând chiar problema unei posibile fraude. De altfel, Cioloș a reușit să lase larg deschisă calea noilor înscrieri în partid, pe ultima sută de metri și să obțină astfel avantaje în raport cu gruparea Barna.

Astfel, dacă PSD-iștii erau acuzați că înaintea alegerilor sunt aduși locuitori cu vize de flotant, PLUS-iștii buzoieni sunt acuzați că au obligat mai mulți angajați ai societăților comerciale pe care le dețin, să se înscrie în partid, pentru a crește șansele ca președintele USR PLUS să fie din partea partidului lui Cioloș, potrivit stiridinsursebuzau.ro

Facem precizarea că Denisa Çoban (PLUS) este noul președinte al filialei municipale Buzău a USR-PLUS, după două zile de alegeri interne, care s-au încheiat sâmbătă seară. Ea l-a învins pe fostul copreședinte al organizației municipale, Laurențiu Belizan. (USR)

Alegerile s-au încheiat sâmbătă seară și odată cu desemnarea prin vot a președintelui au fost aleși și membrii comisiei de cenzori și respectiv, arbitraj, dar și delegații pentru Convenția Județeană de alegeri de la finele săptămânii viitoare.

Alegeri în toate filialele din țară

USRPLUS se află în perioada în care în toate organizațiile din țară se aleg noi reprezentanți în perspectiva Congresului ce va avea loc în această toamnă. Surse politice susțin că, măcinat oricum de confruntarea dintre tabere, rivalitatea dintre PLUS și USR a crescut și mai mult, astfel că în mai multe filiale din țară s-au lansat acuzații de fraudă între parteneri.

Miza pentru controlul filialelor este una mare: în funcție de rezultatul alegerilor din teritoriu, noile birouri județene vor decide delegații care vor vota vota conducerea partidul pentru următorii 4 ani. Fiecare filială va avea un număr de delegați proporțional cu rezultatul obținut la ultimele alegeri. Cel mai probabil, structura de conducere a USR PLUS va avea 24 de membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *