Skip to content
Opinii & Analize

USR îl atacă pe Iohannis cu avocatul lui Mazăre. De ce e vinovat USR pentru Guvernul PSD

De câteva luni, USR a pornit un întreg mecanism de propagandă prin care lansează tot felul de atacuri la președintele Iohannis. Marea problemă a useriștilor e tocmai aceea că președintele numește miniștri din PSD. Numai că n-am fi ajuns la această discuție dacă după alegerile europarlamentare USR avea curajul să-și asume guvernarea și să dea jos guvernul PSD. USR a preferat să rămână guvernul PSD și să-l lase pe Iohannis înconjurat de pesediști. Prin urmare, la cine e problema?

Jocul acesta le convine useriștilor din două mari motive:

În primul rând, atacă la Iohannis când au ei chef, mai ales că acum trebui să-l promoveze pe Dan Barna ca mare politician, deși el tocmai anunța că vrea să-i îndatoreze pe studenți cu credite ca să-i pună să plătească taxele. Atacurile la președinte nu vin organizat, ci USR și-a desemnat mai mulți „câini de vânătoare” care atacă dezorganizat, însă au impact în online. Așa ne-am trezit peste noapte cu niște anonimi care lansează tot felul de mesaje. Anonimi care, spre exemplu, au dat inclusiv cifrele de la alegerile europarlamentare cu câteva ore înainte de vot. Întâmplare sau nu.

Vorbim de oameni care nu au realizat nimic pentru România, care au protejat interesele unor companii și bănci, oameni care în trecut au avut contracte cu PSD sau cu guvernele PSD. Exemplele sunt destule.

În al doilea rând, USR atacă PSD când vrea el. Le convine această opoziție sperând că vor strânge voturi suficiente pentru 2020. Numai că în politică, de obicei, nu ai prea multe gloanțe sau nu ai gloanțe când vrei tu. Și este posibil ca în 2020 USR să se trezească fără gloanțe.

Adică băieții din USR ies să-l atace pe președinte pentru un lucru care ține de parlamentari. Dacă USR e deranjat de Guvernul PSD, atunci putea să dea jos guvernul și să preia guvernarea. Nu președintele Iohannis controlează Parlamentul sau majoritatea parlamentară și nu e responsabilitatea lui să schimbe voturile. Însă e treaba președintelui să numească miniștri – buni sau răi. Nu e treaba lui să aleagă miniștri, ci a premierului.

Una dintre trompetele care îl atacă pe Iohannis – useristul Stelian Ion – nu e decât omul care în trecut l-a apărat pe Radu Mazăre în vreo 3 dosare. Probabil Stelian Ion este supărat că Iohannis nu l-a numit ministru pe Radu Mazăre. Înainte să-l critice pe Iohannis, ar trebui să-și facă un exercițiu de conștiință.

Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, a scris deputatul Stelian Ion. Mai dezonorant e atunci când iei bani de la un pușcăriaș, mult mai dezonorant e să reprezinți un pușcăriaș și de-a dreptul caraghios e să aperi un primar care a distrus litoralul românesc, iar asta se știa de la început. Nu trebuie să fii procuror ca să înțelegi, încă din anii 2000, că Radu Mazăre conducea un grup infracțional organizat. Dar foamea de bani îi face pe unii să uite de „anticorupție”.

În acest atac s-a implicat și Clotilde Armand care n-a pierdut ocazia să scrie pe Facebook tocmai de la Bruxelles și să-i ceară explicații președintelui Iohannis pentru numirile de la MAI și MAE. Are dreptate, cetățenii merită explicații, însă de la USR-PLUS. Mai bine să explice USR-PLUS de ce nu au demis guvernul PSD așa cum au promis în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Aici e toată problema. Guvernul PSD continuă la conducerea țării pentru că USR i-a permis acest lucru și a fugit de guvernare, preferând să aștepte 2020.

Măcar Clotilde s-a refugiat la Bruxelles, dar acest Stelian Ion are o problemă cu el însuși dacă a ajuns să-i reproșeze președintelui ceva ce ține de Parlament. Nu ar strica vara aceasta să se instaleze niște dușuri cu apă rece, foarte rece, la sediurile USR, pentru că uneori ies când și când niște indivizi foarte încinși cu declarații de-a dreptul halucinante. Sau poate o fi din cauza prea multor pastile albastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *