Skip to content
Politică

USR intervine în mascarada PSD: Destructurare a mafiei! EXCLUSIV

vivafm.ro

„Când se ceartă două găşti din interiorul unui partid ca PSD-ul, în ultima instanţă, dacă slăbeşte forţa acestui partid, probabil că societatea românească va beneficia, va permite apariţia unor forţe politice mai curate, mai competente. Tot ce înseamnă o destructurare a structurii mafiote a PSD-ului e benefică pe termen lung. Dar eu nu cred că e o lupta reală în interiorul PSD-ului pentru un PSD mai bun, mai curat, mai performant. E greu de spus”, declară Roxana Wring, președinte al filialei București a Uniunii Salvați România, pentru PSNEWS.RO.

Sondajele de opinie. Mărul discordiei în încăierarea dintre bandele PSD

Roxana Wring mărturisește că derapajele din sondajele de opinie realizate de Avangarde și IMAS sunt, în fapt, statistici care reflectă realitatea încuscrelii dintre realizatorii studiilor și PSD: Pieleanu și Teodorescu, ambii „tovarăși” ai PSD-ului.

„Din punctul nostru de vedere, căci suntem în opoziţie fără niciun fel de dubii la Guvernarea PSD – ALDE şi, în general, e un război intern în baza sondajelor de opinie. Am văzut că a apărut un sondaj de opinie al lui Pieleanu în care încrederea în Guvernul Tudose a scăzut aproape la jumătate. Aceste două sondaje, unul de la Avangarde, altul de la IMAS, dau rezultate contradictorii. Asta e problema noastră, a pieţii politice româneşti, faptul că aceste case de sondaje nu pot fi crezute 100%. La cât de contradictorii sunt sondajele, eu nu cred că putem să avem încredere. Ambii sociologi, şi Pieleanu şi Alin Teodorescu sunt, de fapt, oameni ai PSD-ului. Liviu Teodorescu a fost deputat. Din punctul acesta de vedere, zău dacă acest război are vreo semnicație pentru România”.

Minciuni și mișmașuri de la PSD

Wring aduce aminte și de promisiunile bombastice ale PSD din campania electorală, irealizabile în ultimă instanță: „Eu văd că PSD nu-şi poate pune în aplicare promisiunile pentru că, de fapt, bugetul României nu le permite. Aceste promisiuni au fost nişte minciuni. Bunăstarea pe care au promis-o s-a spulberat. În admnistratia Liviu Dragnea vedem oameni care au probleme cu legea şi, pe deasupra, se mai şi ceartă diversele găşti din interiorul PSD”, a precizat Roxana Wring pentru PSNews.ro.

USR în opoziție. Între Dragnea și Tudose, nu pot alege pe niciunul

Întrebată ce va face USR în miezul acestui tărăboi din Executiv, Roxana Wring a răspuns că „tânărul” partid îşi face că de obicei lupta de opoziţie.

Wring subliniază că lupta internă din PSD, care pune piedici unei guvernări transparente, nu privește USR-ul. „În ceea ce priveşte lupta internă din PSD chiar că nu avem niciun cuvânt de spus şi nici nu este treaba noastră. Cum putem să alegem între domnul Tudose şi domnul Dragnea? Sau cum puteam să alegem între Grindeanu şi Dragnea? E acelaşi partid, cu aceleaşi obiceiuri, cu aceeaşi abordare, de multe ori penală, de subminare a instituţiilor de justiţie şi a instituţiilor statului român pentru interese personale. USR nu poate decât să arate că PSD a promis şi nu a făcut. Că nu scapă de penalii din interior şi că interesul Guvernului este subordonat interesului unui singur om, adică Liviu Dragnea”, a afirmat Wring.

Când „mafioții” din PSD sunt demascați

Chestionată despre urmările acestui conflict din PSD și cine va profita de pe urma zarvei interne din partid, Roxana Wring a spus că USR întâmpină ciocnirile de interese ale social-democraților cu un ochi critic.

Mai mult, Wring speră că demascarea „mafioților” din PSD va avea efecte benefice pentru România. „Când se ceartă două găşti din interiorul unui partid că PSD-ul, în ultima instanţă, dacă slăbeşte forţa acestui partid, probabil că societatea românească va beneficia, va permite apariţia unor forţe politice mai curate, competenţe. Tot ce înseamnă o destructurare a structurii mafiote a PSD-ului e benefică pe termen lung. Dar eu nu cred că e o lupta reală în interiorul PSD-ului pentru un PSD mai bun, mai curat, mai performant. E greu de spus”, a afirmat Wring.

Alte măști, aceeași gamă la Guvernare. Tudose, un spectru la fel de insignifiant precum Grindeanu?

Întrebată despre efectele tărăboiului, Wring a răspuns: „Care a fost rezultatul când domnul Dragnea l-a schimbat pe domnul Grindeanu? Văd în continuare un prim-ministru pus de Liviu Dragnea, care pare acum să nu se înţeleagă aşa de bine cu Dragnea. Ce va face Dragnea nu ştiu. Să zicem că face cu domnul Tudose ce a făcut cu domnul Grindeanu şi că apoi, printr-o moţiune, îl demite. Eh, atunci deja România va fi unică în Europa, aş zice. Acelaşi partid să-şi dea jos Guvernul. Asta ar fi concluzia logică. Deocamdată, greu de anticipat, nu avem informaţii din interiorul PSD-ului.”, a precizat Roxana Wring pentru PSNews.ro.

USR și PSD ființează în realități paralele

Roxana Wring accentuează diferența esențială și incontestabilă între partidele USR și PSD, criticând atitudinea derizorie a pesediștilor: „PSD nu că ne ţine la distanţă, aparent nu suntem în aceeaşi realitate cu PSD-ul. USR şi PSD sunt la distanţă foarte mare. Până una-alta, ceea ce se întâmplă în acest moment, deşi, cum spuneam, pe termen lung destructurarea PSD-ului va fi în interesul României, cetăţenii, în loc să vadă un Guvern care se ocupă de problemele lor, vede un Guvern care îşi păstrează penalii, se ceartă şi fac promisiuni pe care nu le pot pune în aplicare. Cum este, de pildă, creşterea salariilor cu 25%. Ne putem uita la investiţii. Investiţiile anul ăsta nu se fac pentru că nu sunt bani.”, a afirmat Wring.

„Sunt convinsă că USR-ul va fi o forţă în ceea ce priveşte PSD, care nu este neunivocă în partidul nostru, nu avem niciun fel de înţelegere cu PSD-ul. Ceea ce se şi vede. De exemplu, la legea electorală, la indemnizaţiile pentru parlamentari, noi întotdeauna am fost practic singurii în opoziţie.”, a adăugat Wring.

DNA și penalii de sub aripa lui Dragnea

Întrebată despre actualele convocări la DNA ale social-democraților, Wring a răspuns că, în opinia USR, „aici se intră pe terenul speculaţiilor. Trebuie să va recunosc, eu prefer să mă refer la dovezi. Sunt convinsă că DNA-ul are destule motive să-i convoce. De pildă, Shhaideh nu a venit că martor, a venit că suspect. Nu pot să cred că o instituţie a statutului are altceva în vedere decât respectarea legii. Ceea ce poate mă supără cel mai tare este că noi avem atâtea probleme care ar trebui rezolvate. Suntem în urmă la multe capitole. Sănătate, educaţie, infrastructură, mediu sănătos, dezvoltarea urbană. Ne folosim toată energia pe ce fac anumiţi oameni care ei, ca indivizi, nu sunt importanţi, sunt importanţi din perspectiva instituţiilor pe care le reprezintă. Eu am încrederea că DNA-ul îşi face treaba, cum şi-a făcut-o şi până acum, nu acţionează pentru interese care sunt, de fapt, interese private. Am încredere în DNA, nu cred că face jocuri ascunse.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *