Skip to content
Politică

USR-istul Emanuel Ungureanu bagă pumnul în gură presei. Îl amenință cu judecata pe un jurnalist pentru un articol

transilvaniareporter.ro

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stelian Negrea publică o discuție dintre el și USR-istul Emanuel Ungureanu iscată de un articol scris de jurnalist pe discoverproject.ro Tipic USR-iștilor, deputatul îl amenință cu judecata pe Negrea pentru că „a îndrăznit” să facă cunoscute aspecte legate de „insistențele” soției lui Emanuel Ungureanu de a se angaja la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca.

„De politicienii si de parlamentarii din noul val de la

Uniunea Salvați România – USR

nu mai poti spune nimic pentru ca iti inchid gura imediat cu afirmatii denigratoare si cu amenintari de tarat in instantele de judecata.

Iti catalogheaza instant articolele drept mizerii sau calomnioase si iau un ton amenintator si batos total diferit fata de cel cand cred ca le faci pe plac.

Ar vrea sa-ti interzica sa publici fotografia sotiei lui care oricum e publica pe internet. Pana acolo merge cu dorinta de control.

Desi a fost o scurta perioada de timp jurnalist, Ungureanu cocheteaza cu paranoia crezand ca altcineva e la originea articolelor care nu-i sunt pe plac.

Cand ajungi o persoana publica in slujba cetatenilor iti asumi ca tot trecutul tau, inclusiv al familiei tale, este pus sub lupa asa cum am facut si cu cel al lui Emanuel Ungureanu, deputat in Parlamentul Romaniei”, scrie Stelian Negrea.

Jurnalistul amintește în textul citat că prima decizie de înlocuire a conducerii unui spital făcută de noul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a fost cea a a spitalului de urgență Cluj Napoca. În primele zile ale lui ianuarie 2021, Petru Șușcă fostul director al spitalului împreună cu membrii Consiliului de Administrație era schimbat prin revocarea unui ordin de ministru.

Deputatul USR+, Emanuel Ungureanu, una din vocile critice ale sistemului public de sănătate, declara, însă, că decizia a venit ca urmare a unui raport al al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut în urma sesizărilor sale.

Acum, Constantin Dina, șeful corpului de control este angajat cu jumătate de normă la cabinetul său parlamentar.

Soția sa, Loredana Ungureanu, un medic primar dermatolog, încearcă, de mai bine de opt ani, să se angajeze la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca. Nu este singurul medic în această situație. A dat spitalul în judecată dar a pierdut în Justiție.

Emanuel Ungureanu a afirmat pentru DiscoverProject că nu și-a ajutat niciodată soția în cariera profesională.

Noua conducere a spitalului de urgență pare mai favorabilă găsirii unei soluții. A căutat activ, chiar la prima ședință, posturi noi la secția de dermatologie a spitalului.

Conflictul dintre soții Ungureanu și conducerea spitalului s-a purtat pe toate fronturile, cu toate armele și în toate formele. În Justiție, în mass-media, în parlament, în guvern la vedere și pe culoarele acestuia, pe plan personal și profesional. S-au folosit cuvinte grele și s-au adus acuze și mai grele croșetate în jurul incompetenței și a corupției.

Astfel de conflicte sunt emblematice pentru spitalele publice românești sugrumate de lipsa cronică de finanțare, de risipa banului public și de corupția endemică.

La stat vreau să lucrez

Loredana Ungureanu este șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Este cadru didactic la această universitate pentru care încasează jumătate din veniturile de parlamentar ale soțului, Emanuel Ungureanu, deputat USR+ la cel de-al doilea mandat.

Timp de trei ani, în perioada 2011-2014, a făcut gărzi la secția clinică Dermatovenerologie și la Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca.

În 2013, soția deputatului USR+ a solicitat integrarea clinică în spitalul public, adică să i se ofere un post cu normă întreagă, în baza unui Ordin de ministru care prevedea că personalul didactic medico-farmacist de la catedrele/disciplinele care funcționează în unitățile sanitare beneficiază de încadrare prin cumul de funcții cu jumătate de normă în respectiva unitate sanitară, în limita posturilor normate, vacante și bugetate existente în statele de funcții ale acestora.

Numai că spitalul de urgență susținea că nu avea posturi libere și bugetate, mai exact la secția de dermatovenerice unde pe circa 50 de paturi erau deja 14 medici.

Numeroasele cereri de integrare clinică înaintate de Loredana Ungureanu s-au lovit de refuzul Consiliului de Administrație al spitalului care susținea că nu are posturi libere pentru care să aibă și bani prinși în buget.

După un schimb de adrese între soția lui Ungureanu și conducerea spitalului de urgență Cluj Napoca a urmat în 2019 cu un proces în Justiție.

Medicul Ungureanu contesta și un act administrativ al Ministerului Sănătății din octombrie 2019 prin care suplimenta organigrama de personal a spitalului de urgență din Cluj Napoca cu doar jumătate de post de medic primar, specialitatea dermatovenerologie.

Soția deputatului Ungureanu a pierdut acest proces la mijlocul anului trecut.

Citiți AICI articolul complet

2 comentarii la “USR-istul Emanuel Ungureanu bagă pumnul în gură presei. Îl amenință cu judecata pe un jurnalist pentru un articol

  1. Eu am avut doua procese cu sotia lui Ungureanu. Le-am castigat pe amandoua. In cererea de chemare in judecata si cea de apel, a scris pe opt pagini cat de celebru este sotul domniei sale, nimeni altul decat maretul deputat Ungureanu, si pe trei randuri de ce m-a dat in judecata. Si de ce m-a dat in judecata? Ca sa ma hartuiasca. Am scris intr-un articol din EvZ ca doamna Ungureanu ”nu a mai prins post la Cluj”, după absolvirea Facultatii de Medicina. Asta este marea calomnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *