Skip to content
Politică

”USR-istul trădător” de la Iași, contestație agramată la decizia de excludere din partid: ”Nu mi s-a adus la cunoștință abaterile”

Cezar Baciu/Facebook

În contestația la decizia de excludere din USR, viceprimarul Iașului, Cezar Baciu, spune că ar fi fost amendat cu 5.000 de lei dacă nu vota bugetul local, deși o asemenea prevedere nu există în Codul Administrativ. Contestația conislierului USR care a votat bugetul propus de primarul Mihai Chirica, fiind apoi exclus din USRPLUS și preluat și făcut viceprimar de PNL, e plină de greșeli gramaticale, scrie reporteris.ro.

Pe 17 mai 2021, Biroul Național USR a aprobat excluderea din partid a consilierului local Cezar Baciu. Cu ajutorul acestuia, Mihai Chirica a format, pe 12 mai, majoritatea de care avea nevoie pentru a trece prin Consiliul Local (CL) bugetul Iașului pe 2021.

USR Iași luase decizia de a nu vota bugetul, solicitând schimbări structurale: mai multe investiții, mai puține cheltuieli cu personalul. Exclus din partid, Cezar Baciu își pierdea automat mandatul de consilier local, astfel că a contestat decizia Biroului Național în instanță. Prefectul nu poate lua act de încetare a mandatului unui consilier dacă acesta depune o contestație în Justiție.

Cererea adresată instanței de către Cezar Baciu este plină de greșeli gramaticale:

* „Nu am avut timpul necesar de a mă apăra s-au a apela la o apărare calificată în domeniu” (în loc de sau)

* „Nu mi s-a adus la cunoștință abaterile” (în loc de s-au adus)

* „O graniță importantă în materia sferii drepturilor”  (în loc de sferei)

* „Biroul Național a USR PLUS” (în loc de al)

* „Arăt că nu cunosc modul în care s-a sesizat s-au a fost sesizat atât Filiala Județeană USR și implicit Biroul Național USR” (în loc de sau)

* “nu mi s-a adus la cunoștință abaterile” (în loc de s-au adus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *