Skip to content
Politică

USR o dă pe Firea pe mâna Consiliului Concurenței din cauza manevrei cu firmele PMB

unica.ro

Uniunea Salvați România (USR) o dă pe Gabriela Firea pe mâna Consiliului Concurenței, din cauza manevrei cu firmele din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB).

USR București a sesizat instituția condusă de către Bogdan Chirițoiu cu privire la proiectul de hotarare care da Primariei Generale posibilitatea de a acorda fara licitatie o buna parte din contractele de servicii publice municipale catre cele 22 de societati comerciale infiintate de către primarul general Gabriela Firea in luna martie a acestui an, se arata intr-un comunicat de presa al USR, citat de Hotnews.

„Proiectul de hotarare este, dupa cum ne-am obisnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta incalca grav Legea Achizitiilor Publice si Legea Concurentei. Daca majoritatea PSD-ALDE va aproba astazi, precum ne asteptam, acest proiect, USR Bucuresti va depune imediat plangere prealabila pentru anulare in instanta a acestuia”, a declarat Roxana Wring, consilier general al Municipiului Bucuresti si liderul filialei USR Bucuresti.

In opinia celor de la USR, serviciile oferite de Primarie bucurestenilor pot fi imbunatatite doar prin libera concurenta, nu prin incredintarea directa a contractelor catre societati comerciale asupra carora municipalitatea nu are niciun fel de control.

„Se dovedeste astfel ca cele 22 de societati comerciale infiintate de Gabriela Firea formeaza o Primarie paralela nelegala care va crea gauri negre in bugetul Capitalei”, se mai arata in comunicat.

Comunicatul precizeaza ca USR Bucuresti va continua „lupta” pentru anularea in instanta a celor 22 de societati comerciale, procedura initiata pe 11 aprilie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *