Skip to content
Opinii & Analize

USR – Palindromul perfect din politica românească

Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul nou, anti-sistem, care coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare, care se implică în viața publică”, este fraza de căpătâi a ideologiei USRPLUS-ului. Era să scriu că e „La început a fost cuvântul” Bibliei lor, însă mi-am dat seama că Dumnezeu nu merge pe trotinetă.

USRPLUS demonstrează prin acţiunile sale din ultima săptămână că propria ideologie e doar o ciungă veche, greu mestecabilă, cumpărată din comerţul socialist de dinainte de ’89 şi cu un fals gust de proaspăt. Păi altfel cine ar putea explica versatilitatea acestui cameleonic partid, care înfierează cu mânie proletară propriile iniţiative legislative? Absurdul a fost atins, hoţul strigă hoţii, fotbalistul de autofaultează şi cere cartonaş roşu iar bebeluşul urlă că altcineva i-a umplut pampersul.

Să le luăm pe rând, având grijă întotdeauna să lucrăm cu materialul clientului:

Partidul nou Păi cum s-ar putea numi partid nou o formaţiune politică ai cărei oameni, cu cei şapte ani de acasă „predaţi” aşa cum numai Partidul Comunist Român ştia să o facă (credem că nu mai e nevoie să readucem în atenţie legăturile strânse de familie dintre unii lideri şi foşti nomenclaturişti PCR), demonstrează că sunt la fel de obuzi şi au aeleaşi metehne ca acum 50 de ani. Cine şi-ar fi închipuit că un partid nou ar fi în stare să propună prin vechi colaboratori cu părul schimbat în câini de pază ai societăţii o enormitate de tipul – Platformă care să urmărească oamenii. Ce gândeşti, cum gândeşti, cu cine te asociezi, pe cine critici? Dacă ăsta este partidul nou, atunci nou e vechi şi vechi e nou.

Anti-sistem Poate în visele umede ale creatorului textului greu digerabil al aşa-zisei ideologii ale „partidului nou”. Păi propunerea ONG-ului condus de oamenii USR-ului avantajează clar puterea, de unde anti-sistem? Care sistem? Aaa, sistemul bunei cuviinţe care îl opreşte pe omul onest să devină turnător. Aşa, poate, da, e anti-sistem.

Coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare Aici aşa e, iniţiatorii înfiinţării acestui Minister al Adevărului care ar urma să toarne şi să condamne (corecteze) pe oricine iese din rândul ideologiei impuse vor să coaguleze în acest proiect toate forţele care pot contruibui la impunerea adevărului cu forţa. În numele unei libertăţi.

Care se implică în viața publică Se implică, sigur că se implică. Şi o face chiar şi la nivel legislativ, aşa cum a procedat anul trecut, când, la putere fiind, a avut o iniţiativă prin care se cerea pedepsirea celor care incită la ură pe criterii politice. Pentru că acum se află în opoziţie (Oare? Să privim mai sus la initiva consituirii Minsterului Adevărului şi la beneficiarii lui) urlă şi îşi atacă propriile progenituri chiar la Curtea Constituţională. Curat, murdar. Arunci gunoiul pe lângă coş şi urli ipocrit căutându-l pe cel care a făcut mizerie?

După cum se poate observa, de-a lungul relativ scurtei dar tumultuoasei sale existenţe, USRPLUS a demonstra doar din această perspectivă că ar fi un partidul nou. În rest, metehnele sunt vechi. USR e palindromul perfect al politicii româneşti, neexitând până la apariţia acestei formaţiuni politice alta care să aibă acelaşi sens, indiferent de unde începi să o citeşti, de la cap, sau de la coadă. Că e la putere sau în opoziţie, USR demonstrează că e acelaşi partid duplicitar, cu aceleaşi interese meschine de a-şi impune ideologia şubredă cu forţa. În numele libertăţii. Impuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *