USR, partidul „milionarilor în funcții publice”. Bogații pe care îi trimit la Bruxelles

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR este partidul „milionarilor în funcții publice”. Așa cum PS News a arătat în trecut, pe lista USR la europarlamentare se află o mulțime de bogați. Aceștia sunt promovați de către conducerea partidului pentru cele mai înalte funcții de la nivel european, chiar dacă spun că reprezintă interesele oamenilor săraci din țară. Vă prezentăm în continuare alte două nume din USR, propuse pentru funcția de eurodeputați, cu averi considerabile.

Alexandru Ionuț Ciprian

Alexandru Ionuț Ciprian
Alexandru Ionuț Ciprian / sursa – captură foto

Alexandru Ionuț Ciprian este un nume despre care probabil nu ați auzit mai nimic. Cu toate acestea, el se află pe lista USR – PMP – FD la alegerile europarlamentare din iunie. Domiciliat în Giurgiu, cu zero experiență în administrația publică (activând în trecut ca Project Manager & Quality Manager), Alexandru Ionuț Ciprian, compensează prin avere. Potrivit declarației sale oficiale, Alexandru Ionuț Ciprian deține un teren agricol în Ogrezeni, Giurgiu, trei terenuri intravilane, două în Ogrezeni, unul în Bărcănești, Ialomița și un teren forestier în aceeași localitate menționată anterior.

La capitolul imobile, acesta deține numai puțin de trei case în Ogrezeni, Bărcănești și Bragadiru, Ilfov. Cea mai mare are 134 de mp. La capitolul automobile, acesta deține un Seat, un Volkswagen, un Camion și o remorcă. Averea sa impresionantă este greu de justificat, în condițiile în care Alexandru Ionuț Ciprian spune că a câștigat doar 28.000 de lei anual, ca director executiv, adică undeva la 2300 de lei lunar.

Lucia Hang

Lucia Hang
Lucia Hang / sursa – captură foto

Lucia Hang este un alt membru USR cu zero experiență în administrație, dar care se visează europarlamentar la Bruxelles. Potrivit CV-ului, aceasta se recomandă ca „Antreprenor – Administrator societate – Director economic”. Este totodată preşedinte Uniunea Salvaţi România filiala Mureş. Ca si competențe și aptitudini organizatorice, Hang spune că s-a implicat în acţiuni de voluntariat și și-a administrat propria societate, Protrans SRL, o firmă de transport marfă care în 2023 a raportat profituri nete de 145.392 de lei.

Potrivit declarației de avere, Lucia Hang are un teren intravilan în județul Mureș – localitatea Sântana de Mureș și un teren agricol în Iclănzel, județul Mureș. La capitolul clădiri, Lucia Hang are un apartament în Târgu Mureș și două case de locuit în Sântana de Mureș și Iclănzel. Lucia Hang are numai puțin de trei autoturisme, un Volkswagen, un Ford Fiesta și un Audi A6, toate cumpărate. La venituri, Lucia Hang spune că a câștigat 52.000 de lei într-un an, ca referent la primăria din Ungheni și ca formator la SC. Unic Sports SRL. Așadar undeva la 4300 de lei lunar, insuficient pentru a justifica numeroasele case și mașini.

Pe de altă parte, Lucia Hang nu spune nimic despre firma de transport pe care o deține, declarând doar veniturile soțului, în calitate de administrator – 36.000 de lei anual, adică 3000 de lei lunar, asta cu toate că firma a scos profit de peste 145.000 de lei în anul 2023.

În concluzie, USR este partidul care își selectează bogații și îi promovează în funcții publice la cel mai înalt nivel european. În acest context, ne întrebăm ce grad de reprezentare pot avea acești oameni propuși de USR, în condițiile în care nivelul de trai din România este mult mai scăzut față averile colosale ale celor propuși de USR să ne reprezinte.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: