Skip to content
Puterea Știrilor Video

USR pierde teren în Capitală înainte de locale. Sociologul Bruno Ștefan: Partidul se prăbușește, devine tot mai mic

atitudineseverin.ro
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, a precizat că Uniunea Salvați România (USR) ”se prăbușește” în Capitală, acolo unde în primăvară, la europarlamentare, câștiga detașat în alianță cu PLUS. Absența liderilor autentici și faptul că cei din prezent sunt ”prăfuiți” sunt, în opinia sociologului, motivele pentru care USR nu va performa în București la alegerile locale din această vară.

„Eu fac un sondaj acum la Sectorul 3. Impresia față de liderul USR de acolo, Ana Ciceală, pe care oamenii îl vedeau foarte bine în trecut, s-a schimbat foarte mult. Ea, care reprezenta o speranță, a devenit încărcată cu un capital negativ atât de mare, încât trage USR-ul în jos”, spune acesta.

" "

„Partidul se prăbușește acum datorită absenței liderilor. Mai toți par deja prăfuiți și șmecheri, nu mai reprezintă partidul tinerilor corporatiști (…).

USR-ul devine tot mai mic, pentru că nu reușește să facă schimbarea de lideri astfel încât să reîntărească speranța că ar putea să mai facă ceva. Robert Negoiță este pe locul 1 acum în sondajul pe care îl fac la Sectorul 3. La momentul acesta Robert Negoiță are mari șanse să câștige din nou Primăria Sectorului 3, dar mai este până atunci. Eu cred, însă, că nici nu mai apucă să mai candideze. Deocamdată stă bine, dar e pe muchie”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Robert Negoiță a anunțat la începutul lunii ianuarie că intenționează să candideze ca independent pentru un nou mandat ca primar al Sectorului 3, după tensiunile pe care acesta le-a avut în trecut cu partidul.

„Probabilitatea foarte mare e să candidez ca independent”, a declarat Robert Negoiță, la postul de televiziune Digi 24.

Alianța USR-PLUS, victorie categorică în București în mai 2019

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Alianța USR-PLUS a câștigat categoric Capitala, cu 39,89% din voturi, fiind urmată de PSD (16,48%) și de PNL (15,48%). În Sectorul 3, alianța a obținut chiar 42,2%, în timp ce în sectorul 6 a obținut cel mai bun procentaj, de peste 43%.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *