Skip to content
Alegeri Politică

USR-PLUS a trecut la FAKE NEWS! Dan Barna e disperat că nu intră în turul doi cu Iohannis

Inquam Photos / George Călin

Dan Barna este candidatul care a avut a doua cea mai penibilă campanie electorală, fiind depășit la acest capitol doar de Alexandru Cumpănașu care e într-un delir. Dan Barna este un personaj opac, mârșav și arogant care nu impresionează pe nimeni. 

Din disperare, USR-PLUS a trecut la fake news cu câteva zile înainte de vot pentru a manipula opinia publică și pentru a-l scoate pe Dan Barna câștigător în fața lui Iohannis. 

Astfel, deputatul Claudiu Năsui – avocatul băncilor și al multinaționalelor – a publicat o fotografie pe pagina sa de Facebook în care Dan Barna ar câștiga alegerile prezidențiale din 2019 cu 52% în fața lui Klaus Iohannis cotat la doar 48%. Chiar Claudiu Năsui promovează această idee precizând: „Cum poate arăta poza serii pe 24 noiembrie dacă ieșim la vot”. 

Nu există nicio cercetare sociologică în acest sens, să arate că Dan Barna ar avea vreo șansă în fața lui Iohannis, ci totul este o pură ficțiune a celor din USR. Pe grupul lor (după cum recunoaște Năsui) circulă astfel de imagini cu intenția de a fi distribuite în mediul online pentru a le lăsa oamenilor impresia că Dan Barna are vreo șansă, deși el nu va trece nici măcar de primul tur, potrivit sondajelor reale. Nici măcar în sondajul realizat de USR-PLUS, Dan Barna nu intră în primul tur. 

USR-PLUS este un partid disperat, așa cum arată cu aceste postări pe Facebook, și încearcă să manipuleze electoratul cu fiecare oportunitate, lăsând chiar cifre false în spațiul public. Tentativa lui Năsui este una penibilă în condițiile în care Dan Barna nu trece de 15% în sondajele pentru primul tur. 

Claudiu Năsui și-a propus să devină următorul Codrin Ștefănescu de pe scena politică pentru că doar acesta mai lansa poze false cu tot felul de cifre aberante. 

Apoi Năsui continuă cu o odă pentru liderul USR: „Dan Barna ar fi primul președinte care nu a lucrat toată viața la stat. Primul președinte care a fost antreprenor. Primul președinte care și-a făcut averea în mediul privat”, mai scrie Năsui pe Facebook. 

Doar că Dan Barna este primul președinte care și-a făcut averea (da, averea!) din contracte cu statul și toată viața lui a fost conectat la banii statului. Nu a lucrat la stat, dar a primit bani de la stat în urma unor contracte cel puțin suspecte, potrivit anchetelor Rise Project. 

Despre Claudiu Năsui trebuie să precizăm că este unul dintre useriștii care vor cu orice preț privatizarea asigurărilor din sănătate pentru a ajuta clinicile private din România să facă mai mulți bani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *