Skip to content
Alegeri locale 2020

USR-PLUS are la Iași aproape 60 de candidați traseiști: Oameni de la PSD, UNPR sau PP-DD vor să fie primari, consilieri locali sau județeni

Facebook/Alianta USR PLUS

Alianța USR-PLUS, care a făcut un titlu de glorie din condamnarea traseismului, are zeci de candidați care au făcut parte din alte partide în judeţul Iaşi, ba chiar unii schimbând și câte 3-4 formațiuni. Aproape 60 de traseiștii USR sunt împrăștiați în toate comunele și orașele, iar în aproape jumătate din localități, USR nu are candidați!

Și nu vorbim doar despre partidele care au făcut parte din opoziția anti-PSD în Parlament, așa cum sunt PNL și PMP, ci și de oameni proveniți chiar din PSD, UNPR – partidul lui Gabriel Oprea, Alianța pentru România, PDL și chiar populistul, comicul și pe alocuri extremistul Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Unii dintre ei au fost inclusiv aleși locali din partea acestor formațiuni. Cristinel Rădeanu din Probota provine din PSD, Hodoroabă la Movileni, de asemenea a fost consilier PSD, Aurel Bodros, candidat USR la Primăria Alexandru Ioan Cuza, a fost consilier local PP-DD în 2012, precum Constantin Stavarache de la Scobinți.

Această comună pare fertilă pentru traseism la USR, care are 5 candidați la primărie și consiliu proveniți din alte partide: 3 din PP-DD, 2 din PNL și 1 din PSD.

Alții sunt chiar și în prezent aleși locali ai altor partide, cum e cazul lui Constantin Munteanu, consilier PSD susținut acum pentru funcția de primar de USR și Partidul Împreună pentru Moldova.

Sunt nu mai puțin de 56 de localități din județul Iași în care USR-PLUS are candidați proveniți din alte partide, unii dintre ei aflați la al treilea sau al patrulea. Paradoxal, USR-PLUS, care spune că principalul său adversar este PSD, deşi la Iași a atacat mai degrabă PNL, nu are candidați în jumătate din comunele din județ, aproape toate conduse de PSD. Iar acolo unde are, mulți dintre ei provenind chiar din PSD sau din partide aflate în sfera PSD / aliate cu PSD, precum UNPR și PP-DD. Acest lucru avantajează în mod clar PSD-ul însuși.

Iar in celelalte comune, USR-PLUS nu au candidați la funcția de Primar, adică in nu mai puțin de 40 de comune! Majoritatea conduse de primari PSD! Pare a fi un blat vizibil din avion.

Chiar și candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean Iași, Marius Bodea, a fost până în primăvară în PNL, de unde a plecat pentru că nu a fost pus candidat la Primăria Municipiului Iași. El a adus cu el o întreagă echipă de foști peneliști, în frunte cu colaboratorul său, Etienne Ignat.

USR-PLUS a demarat, în urmă cu câțiva ani campania „Oameni noi în politică”, pentru care a strâns 100.000 de semnături, dar și „Fără penali în funcții publice”, inițiativă vădit anti-PSD şi anti-Dragnea, pentru care a strâns 1 milion de semnături.

Traseismul la care au recurs în județul Iaşi, prin care au adus oameni din partide susținătoare deschise ale „penalilor” e o încălcare a acestor principii.

În alte județe, aşa cum sunt Gorj şi Timiş, liderii USR-PLUS au început să-i excludă pe cei care proveneau de la alte partide. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în judeţul Iaşi, acolo unde dacă ar face acest lucru ar rămâne fără mulţi dintre candidații la primării, consilii locale şi chiar fără candidatul la președinția Consiliului Judeţean, Marius Bodea.

Vezi mai jos lista cu toţi candidații traseişti de la USR-PLUS Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *