Skip to content
Politică

USR-PLUS atacă disperat PNL, dar nu vede mizeria din propria curte

Inquam Photos / George Călin

USR-PLUS a început o campanie agresivă la adresa PNL, deși cele două/sau trei partide spun că ar vrea să guverneze împreună. Toată supărarea USR-PLUS a pornit de când PNL a decis să-l susțină pe Nicușor Dan la Primăria București, iar Vlad Voiculescu – preferatul lui Dan Barna și Dacian Cioloș – a fost lăsat pe margine, visând la abonamentele „gratuite” din Viena.

Chiar Vlad Voiculescu este cel care a inițiat asediul la adresa PNL, împreună cu Claudiu Năsui, și tot el continuă să fie cea mai vehementă voce împotriva PNL. Și în timp ce Vlad Voiculescu urlă că PNL adună oameni de la alte partide, nu ar trebui să uităm că PLUS l-a recrutat pe traseistul Cristian Preda, care în urmă cu câțiva ani defila braț la braț cu Elena Udrea și o promova pe toate canalele. Sau cum Vlad Voiculescu și tot guvernul condus de Dacian Cioloș a fost votat de PSD și Liviu Dragnea. În 2016 erau buni penalii din PSD pentru că-l lăsau pe Vlad Voiculescu să se creadă ministru.

Dar cum Vlad Voiculescu se înțelege bine cu ipocrizia – o altă dovadă fiind faptul că își face campanie electorală pe spatele dramelor copiilor bolnavi de cancer – nu reușește să vadă nici pesediștii pe care Alianța USR-PLUS i-a strâns în propria ogradă, sau contractele lui Dan Barna cu instituții conduse de oameni din PSD, sau cum Stelian Ion a fost plătit de Radu Mazăre, cu bani furați de la cetățeni, sau Ana Ciceală care a lucrat pentru companii ce au exploatat pădurile din România și acum vrea să apere spațiul verde din București.

O altă dovadă de ipocrizie e faptul că atacurile USR-PLUS la adresa PNL sunt din ce în ce mai dure, deși Dacian Cioloș și Dan Barna se duc la Ludovic Orban sperând că vor face o alianță, din care să câștige și USR-PLUS câteva fotolii sigure. USR-PLUS își minte electoratul că face opoziție la PNL, dar vrea guvernare cu PNL și se roagă în culise de PNL să facă alianță.

Mai nou, USR-PLUS urmărește numirile pe care le face PNL la conducerea diferitelor instituții ale statului. Dar Petre Tobă îi spune ceva lui Vlad Voiculescu, cei doi fiind colegi în guvern? Tot USR pune și dosarul „10 august” pe umerii PNL, deși un partid politic nu trebuie să aibă nicio implicare în deciziile procurorilor sau în procesul justiției.

Mai mulți membri USR-PLUS, printre care Dan Barna și Vlad Voiculescu, au arătat că în ei există un mic Adrian Năstase care voia ca dosarele să se facă la partid și tot acolo să se dea și sentința. Aceștia au insistat că PNL ar fi vinovat de cum a decurs ancheta în cazul „10 august”, dar poate își amintesc cum urlau că justiția trebuie să fie independentă. Numai Adrian Năstase chema procurorii la partid, mai nou, se pare că Dan Barna și Voiculescu vor să facă același lucru.

Poziționarea USR-PLUS se justifică și prin faptul că electoratul acestei pseudo-alianțe, care nu există în realitate ci doar pe Facebook, este obișnuit să critice în cel mai dur mod, fără să aibă un discurs constructiv prin care să convingă alți actori politici. Și cum PSD este în scădere, nu mai are sens discursul anti-PSD pe care îl practica USR. Astfel, USR-PLUS, alianță de pe Facebook, își îndreaptă toate atacurile împotriva PNL.

Numai că această strategie se va dovedi o ipocrizie colosală, pe care electoratul USR-PLUS o va înghiți fără să realizeze. După alegeri, USR-PLUS va dori să intre la guvernare chiar cu PNL, căci dacă mai stă în opoziție, se va desființa partidul în următorii 4 ani. Deja useriștii și plușii dau semne că sunt disperați după funcții și contracte cu statul. Un număr tot mai mare de afaceriști încep să dea târcoale alianței, sperând că vor fi puși pe lista pentru contracte cu statul sau că vor primi bani de la stat să facă grădinițe private, cum propune USR în programul lor de guvernare.

USR și PLUS sunt două partide care nici măcar nu se pot apropia de vreo ideologie politică, care nu se prezintă cu vreo ideologie politică, partide făcute peste noapte, răsărite cu personaje controversate sau cu familii de securiști, având în componență copiii unor turnători la Securitate, traseiști, afaceriști care așteaptă să se aboneze la banii statului, iliberali care vor să privatizeze sănătatea și educația din România.

Ținând cont de toate aceste detalii și de cum vor ei să facă justiție la sediul partidului, USR-PLUS au toate șansele să ajungă doar un mare grup de interese personale sau așa cum le place lor să spună, un mare grup de penali în funcții publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *