Skip to content
Politică

E OFICIAL! USR – PLUS au decis alianța și lista comună pentru europarlamentare

Lista pentru europarlamentare a devenit subiect de scandal în USR. După negocierile liderilor, Dacian Cioloş, fostul premier, va fi cap de listă pentru alianţa USR-PLUS. Nu toţi membri Uniunii Salvaţi România sunt însă de acord cu asta.

„În variantele pe care le avem, Dacian Cioloș deschide lista, e primul la PLUS, deschide și la cea comună”, a declarat Dan Barna, liderul USR, citat de Digi24.

„A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu țin cu orice preț, dar a fost solicitarea USR”, a declarat, la rândul său, liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Negocierile sunt însă cu bătaie lungă, pentru că o colaborare între cele două formaţiuni ar putea fi şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, dar şi la alegerile parlamentare de anul viitor. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *