Skip to content
" "
Alegeri Politică

Alianța USR-PLUS, interzisă de BEC la europarlamentare! Andreea Crețulescu: Mă întreb dacă nu e o modalitate intenționată de victimizare pentru cele două partide

Facebook
" "

Printr-un comunicat al partidului PLUS, formațiunea politică anunță faptul că Biroul Electoral Central a interzis, în mod abuziv, candidatura partidelor alianței USR-PLUS. Contactată de PSNews, analistul Andreea Crețulescu a oferit o reacție la cald asupra acestei situații.

”În primul rând, evident că în România nimeni nu poate fi mai presus de lege și trebuie să se respecte legislația, indiferent că este birocratică sau nu. În România știm cu toții că legislația este de cele mai multe ori birocratică, dar pentru asta trebuie să te pregătești din timp și să respecți toate procedurile chiar dacă pot fi aberante câteodată. 

" "
" "

În al doilea rând, motivul respingerii alianței USR-PLUS mi se pare unul destul de puțin concret, destul de puțin bazat pe o realitate factuală, este mai degrabă o lipsă de procedură pe zona tribunalului. De aceea cred că în România nu trebuie să scoatem din cursă partide politice sau alianțe politice prin astfel de tertipuri”, a declarat ea.

Crețulescu nu exclude, însă, posibilitatea ca acesta să fie un motiv de victimizare pentru a câștiga simpatie electorală:

”În al treilea rând, uitându-mă la aceste motive de respingere, nu pot să nu-mi pun următoarea problemă, dacă cumva aceasta nu este de fapt o modalitate intenționată de victimizare pentru cele două partide care fac parte din această alianță, victimizări în preajma alegerilor au mai fost folosite în România și în cazul altor candidaturi. Aduce pentru cei în cauză câteva procente importante în preferințele electorale”, a încheiat Andreea Crețulescu. 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *