Skip to content
Opinii & Analize

USR-PLUS, o nouă sabotare a campaniei lui Nicușor Dan: refuzul alianței cu PMP

Inquam Photos / Manases Sándor
" "

USR-PLUS a refuzat orice alianță cu PMP în București și motivele nu sunt clare, nici Traian Băsescu nu le-a prezentat. Știm doar că USR-PLUS încearcă cu orice ocazie să-i saboteze șansele lui Nicușor Dan la victorie la Primăria București.

Scenariul ideal pentru USR-PLUS ar fi acela în care partidul ar reuși să câștige câteva primării de sector, iar Nicușor Dan ar pierde, pentru a doua oară, în fața Gabrielei Firea. Dan Barna și Dacian Cioloș ar fi în culmea fericirii.

" "

Prima tentativă de sabotare a campaniei lui Nicușor Dan a fost impunerea unor criterii pentru PNL. Ludovic Orban trebuie să găsească un consens în partid pentru a putea stabili o alianță cu USR-PLUS și cel mai dezbătut subiect este chiar Primăria Sectorului 2. Va renunța PNL la candidatura lui Dan Cristian Popescu? Și dacă da, atunci Dan Cristian Popescu va candida independent?

De fapt, Dan Barna și Dacian Cioloș au sperat că PNL le va închide ușa în nas și va refuza criteriile impuse de un partid de 15% în sondaje. Doar că Ludovic Orban nu avea nevoie să-și facă un alt inamic înainte de campanie și negocierile continuă, iar în zilele următoare am putea avea și un rezultat final.

După ce USR-PLUS a văzut că PNL nu cedează și rămâne la masa negocierilor, chiar și după numeroasele atacuri la adresa candidaților propuși de PNL în București, Dan Barna și Dacian Cioloș au trecut la a doua tentativă de sabotare a campaniei lui Nicușor Dan – refuzul pentru PMP.

Dacă Gabriela Firea părea să aibă numeroase probleme cu Pro România și Victor Ponta, mai nou inclusiv cu Robert Negoiță, acum și Nicușor Dan va avea o problemă cu candidatul PMP la Primăria București. Cel mai probabil, Traian Băsescu își va asuma candidatura din partea PMP. O confruntare Traian Băsescu vs. Victor Ponta, pentru locul trei, va pune în umbră candidatura lui Nicușor Dan care nu are anvergura celor doi.

USR-PLUS și-a făcut calculele și știe că poate câștiga primării de sector și fără ajutorul PMP, însă Nicușor Dan va avea mari probleme să câștige Primăria București fără ajutorul Mișcării Populare.

" "

1 comentariu la “USR-PLUS, o nouă sabotare a campaniei lui Nicușor Dan: refuzul alianței cu PMP

  1. Este evident ca faceti jocurile lui Dan Cristian Popescu, domnule Bogdan Chireac. Primaria sector 2, pe banii primariei, prin voia lui DC Popescu a facut actiuni comune cu web-publicatia PsNews, dar nu mergeti prea departe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *