Skip to content
Politică

USR PLUS vrea să blocheze pasarela lui Băluță de la Tineretului, deși în campanie și ei promiteau același lucru

Dacă ar fi câștigat Primăria Sectorului 4, USR-PLUS ar fi construit o pasarelă care să lege parcul Tineretului de Delta Văcărești. Proiectul a fost anunțat de candida USR-PLUS, actualul senator Simona Spătaru. Daniel Băluță a câștigat alegerile cu aproape 60%. Acum, USR – PLUS se opune unui proiect similar inițiat de primar, de a construi o pasarelă la Parcul Tineretului.

Simona Spătaru epata în campanie cu un proiect de mare anvergură, greu de realizat din punct de vedere tehnic: „Se face o legătură între Delta Văcărești, care va fi un loc curățat, către restul parcului Tineretului, da, vrem să facem acolo o pasarelă frumoasă și să existe această legătură pietonală între spațiile verzi din sector. Să te poți plimba dintr-un parc în altul, dinspre Lipscani, dinspre partea de centru a orașului”, spunea candidata la fotoliul de primar al Sectorului 4!

Simona Spataru (Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Intrată în opoziție Simona Spătaru a scos consilierii locali USR-PLUS în stradă pentru a protesta tocmai împotriva proiectului pasarelei de la Parcul Tineretului, un proiect diferit, mai ușor de realizat, față de cel al USR- PLUS, care va fluidiza accesul spre parc.

“Facem tot ce ține de noi pentru a opri construcția pasarelelor pe care Băluță se încăpățânează să le construiască pe bulevardul Tineretului, dar avem nevoie de sprijinul vostru pentru a reuși în acest demers”, se anunță pe paginile USR și Plus ale Sectorului 4. Argumentele sau motivele intenției de a bloca proiectele lipsesc. “Ce vom face în continuare: încercăm reintroducerea pe ordinea de zi în CL a proiectului de abrogare a pasarelelor”, își divulgă planurile useriștii, fără să precizeze că, după pierderea alegerilor locale, aceștia nu dețin majoritatea în Consilul Local al Sectorului 4.

Rezultă din declarațiile celor de la USR- PLUS că dacă Simona Spătaru ar fi câștigat alegerile, aceste pasarele ar fi fost utile! Cu Băluță la primărie, pasarelele devin însă motiv de ieșit în stradă. Imaginile surprinse de la protest arată că, în afară de câțiva membri USR-PLUS, acțiunea nu a fost primită cu entuziasm de locuitorii din sector.

Daniel Băluță susține că pasarela va fi realizată în ciuda opoziției fără argumente a USR- PLUS. Zona Tineretului a devenit in ultimii patru ani una dintre cele mai dinamice ale Capitalei.

Daniel Băluță (Foto: PS News)

„Opoziție, contre și piedici vor fi mereu. Noi, însă, vom trece peste ele și vom face din Sectorul 4 capitala Bucureștiului. Aceasta investiție va fluidiza traficul în zonă, care, mai ales în orele de vârf, este extrem de aglomerat. Mai important, va oferi siguranță tuturor pietonilor care o tranzitează. Aici, indiferent de anotimp, dar mai ales vara, întâlnim copii pe bicicletă, role sau skateboard, care trec strada în viteză, fără să se asigure, chemați de verdele și aerul curat al parcului. Pasarela va fi dotată cu lifturi și scări rulante, așa încât și cei de o vârstă înaintată, persoanele cu cărucioare sau cei cu handicap o vor putea folosi în siguranță și cu maxim de confort”, a anunțat Daniel Băluță, pe pagina lui de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *