USR politizează explozia de la Crevedia, dar uită de morții de la „Matei Balș”

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR încearcă să profite de tragedia de la Crevedia, dar uită de pacienții care au murit arși în spitale când Vlad Voiculescu controla Ministerul Sănătății. USR-iștii atacă Guvernul după exploziile de la Crevedia doar pentru a încerca să obțină câteva voturi, după ce au scăzut în sondaje și nu au șanse să crească pe scena politică.

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză PSD că ar fi vinovat de această tragedie. USR nu așteaptă nici măcar să înceapă ancheta și găsește deja un vinovat pentru a-și face campanie electorală.

„România sub PSD este un stat care nu poate asigura siguranța cetățenilor săi”, scrie USR-istul pe rețelele de socializare.

Primele date ale anchetei arată că explozia ar fi fost provocată de o țigară aprinsă. Nu există nicio implicare sau neglijență a instituțiilor statului în această explozie. Cum a reușit acea stație GPL să funcționeze deși nu avea autorizație, vor stabili procurorii și judecătorii în urma anchetei.

Drulă împrumută de la Nicușor Dan termenul „caracatiță” pentru a arunca din nou vina pe actuala coaliție de guvernare, în condițiile în care tragedia a avut loc la o companie privată.

Vlad Voiculescu, președintele USR București, a decis să iasă la atac după o lungă perioadă și a criticat coaliția de guvernare după tragedia de la Crevedia.

„Dacă e ceva ce îi caracterizează pe PSD-iștii pe care îi vedem zilele astea… este jmecheria”, scrie Voiculescu pe rețelele de socializare.

Voiculescu și incendiul de la „Matei Balș”

USR a uitat foarte repede toate tragediile pe care le-a provocat pe vremea când era la guvernare. Vlad Voiculescu era considerat, în 2016, marele „salvator” al spitalelor, dar în cele două mandate de ministru nu a avut nicio realizare.

În 2016 a ținut pe loc orice proiect și s-a îngropat în birocrația din minister. În 2021, Vlad Voiculescu a privit cum 24 de pacienți au ars în incendiul de la Spitalul „Matei Balș” din București, când era ministru al sănătății.

Nu doar că USR nu a construit spitale pentru marii arși, dar a reușit contraperformanța de a lăsa în urmă zeci de morți în incendiu. După tragedia de la Matei Balș, Vlad Voiculescu a continuat să fie ministru și nu și-a prezentat demisia pentru acel incendiu din spital. Sistemele electrice ale spitalelor erau suprasolicitate de aparatura de la terapie intensivă și de multe ori au cedat provocând incendii.

„USR PLUS a promis o reformă din temelii în spitale”, declara Horia Tomescu, viceprimarul pus de USR în București.

Reforma întârzie să apară chiar și în București, unde USR îl susține pe primarul Nicușor Dan. USR nu a militat niciodată pentru creșterea bugetului sănătății, ci a căutat să privatizeze sistemul de asigurări de sănătate, ceea ce ar fi dus la falimentarea sistemului public de sănătate și îmbogățirea mediului privat.

Drulă și locomotivele

Inclusiv mandatul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, în 2021, a fost marcat de mai multe tragedii pe calea ferată. În iulie 2021, două trenuri s-au ciocnit la Fetești și în urma accidentului a fost paralizat tot traficul feroviar din regiune.

„Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional”, declara Drulă după accidentul de la Fetești.

Alte locomotive au fost cuprinse de flăcări în timpul mandatului lui Drulă. În februarie 2021, o locomotivă a luat foc din mers, în județul Caraș-Severin. În aprilie 2021, o altă locomotivă era cuprinsă de flăcări în județul Dolj. În iulie 2021, o locomotivă care transporta țiței a ars în județul Sălaj. În august 2021, două locomotive au luat foc. Sute de pasageri au fost afectați direct de aceste tragedii.

Politizarea tragediilor

USR este un partid care s-a format pentru a exploata nemulțumirile cetățenilor după incendiul de la Colectiv. USR-iștii au exploatat dramele acelor familii făcând promisiuni pe care nu le-au respectat în ultimii 8 ani, deși au fost la guvernare sau în Parlament. Ulterior, USR a exploatat problemele cetățenilor agresați de jandarmi pe 10 august 2018. Recent, USR a încercat să profite și de tragedia din azilele groazei.

Dar toate aceste tentative disperate de a-și face campanie cu ajutorul victimelor nu i-au ajutat în sondaje. Partidul condus de Cătălin Drulă este blocat între 10 și 12%, în sondajele din iulie, fiind depășit de AUR.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: