Skip to content
Politică

USR pregătește terenul. Nicușor Dan: Discuţiile sunt foarte consistente

rtv.ro

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă că în partid sunt mulţi oameni inteligenţi care au uneori opinii divergente, dar discuţiile pe marginea statutului formaţiunii purtate sâmbătă au fost „foarte constructive”.

„Am discutat de delegaţii la Congres foarte scurt. Pe statut am discutat de raportul între structuri. Acum suntem la raportul între structurile executive şi, chiar dacă există opinii divergente, discuţiile sunt foarte consistente. Este un partid cu mulţi oameni foarte inteligenţi şi mulţi oameni foarte inteligenţi au foarte multe idei care uneori sunt contradictorii, dar toată lumea din partidul ăsta îi doreşte binele şi discuţiile sunt foarte constructive. (…) Acum suntem la discuţia despre împărţirea rolurilor executive şi este o discuţie dacă vicepreşedinţii să aibă un rol executiv propriu-zis sau să aibă doar un rol de reprezentare şi împreună Biroul Naţional să supravegheze structura executivă. Dacă nu vom ajunge la o soluţie, aşa cum am spus de la început, ne vom duce la Congres cu două sau trei soluţii diferite şi Congresul va vota”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit AGERPRES.RO.

Mai mult, acesta a declarat că propunerile de modificare a statutului au totalizat 440 de pagini şi că lucrul cel mai important este ca partidul să funcţioneze.

„Chestiunea cea mai importantă este ca acest partid să funcţioneze. Unul din lucrurile extrem de importante este ca filialele să se simtă reprezentate. Până acum din cauză că nu am avut timp, Biroul Naţional era doar din Bucureşti. Acum, în urma Congresului, va avea reprezentanţi de peste tot. Vom avea încă – şi aici pare că există un larg consens – un organism peste Biroul Naţional în care să fie reprezentanţii filialelor judeţene”, a explicat preşedintele USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *