Skip to content
Politică

USR pune tunurile pe PLUS. Oamenii lui Cioloș calcă în picioare statutul USR

INQUAM Photos / Octav Ganea

USR-PLUS și democrația par a fi două linii paralele, după ce băieții lui Dacian Cioloș au pus stăpânire pe USR și au impus propriile reguli. Discrepanța uriașă între USR și PLUS se observă cu ochiul liber atât pe scena politică, dar și în sondaje. USR este cotat la peste 20%, în timp ce PLUS abia ajunge la 6%.

După ce deputatul USR Stelian Ion a dezvăluit cum s-a renunțat la condițiile de integritate pentru membrii de partid aflați în funcții de conducere și cum PLUS protejează securiștii, senatorul USR Mihai Goțiu iese și el la atac și acuză jocurile de culise făcute de PLUS.

Mihai Goțiu este nemulțumit de faptul că membrii PLUS au anunțat adoptarea Alianței Politice dintre cele două partide, deși USR nici măcar nu văzuse acest document. PLUS a venit cu mai multe amendamente la amendamentele deja propuse de USR și de aici rezultă faptul că s-a încălcat statutul USR și au fost favorizați cei din PLUS.

Puntea de legătură dintre cele două partide o reprezintă Dan Barna și toți oamenii lui Cioloș care s-au infiltrat în PLUS și acum îi oferă partidul pe tavă. Din această gașcă mai face parte și un anume Cristian Ghinea, fugit la Bruxelles să lupte cu Salvini, după cum anunța în presă.

Războiul dintre USR și PLUS continuă la foc deschis, iar Goțiu atrage atenția asupra sondajelor, precizând că PLUS ar vrea ca „sondajele pentru listele comune de consilieri locali și județeni să fie NOMINALE”. Această propunere nu poate decât să provoace hohote de râs. Adică PLUS vrea ca fiecare consilier să fie testat separat în sondaje. Adică zeci de mii de membrii de partid să fie testați.

Senatorul USR subliniează că această propunere este „transmisă „la loha”, la plezneală, doar ca să-și umfle mușchii, fie e o lipsă absolut incredibilă de profesionalism și competență”. De fapt, PLUS mizează pe faptul că astfel va reuși să-și impună proprii oameni pe listă, iar cei din USR vor avea de pierdut.

Deputatul USR Tudor Benga se alătură și el acestui val de critici îndreptate spre PLUS și acuză jocurile de culise. Potrivit acestuia, există modificări din pix, apărute peste noapte, care nu au fost discutate și care favorizează tabăra PLUS. Statutul USR a fost încălcat pentru a face jocurile celor din PLUS care au cel mai mult de câștigat deși ei abia reușesc să treacă pragul electoral.

Comitetul Politic al USR a stabilit că nu se pot face modificări fără vot la Alianța Politică, însă acest lucru n-a contat pentru Dan Barna – ce nu face el pentru Cioloș. Președintele USR a devenit o secretară fidelă a lui Dacian Cioloș și execută toate ordinele primite de la PLUS, partidul înființat de securiști.

Se pare că nimic nu stă în calea oamenilor lui Cioloș care au pus stăpânire pe USR și încalcă toate regulile statului USR pentru a-și promova oamenii în funcții de conducere. PLUS pare dispus la orice modificare, doar pentru a ajunge la conducerea României.

În tabăra cealaltă, Vlad Voiculescu, care încă se visează candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei, încă mai consideră că aceste discuții sunt „puțoieli”. Limbajul și mentalitatea sa nu face decât să ne amintească de Securitate. Constantăm că „sfântul” Vlad Voiculescu, după cum se consideră pe scena politică, a descoperit, mai nou, „puțoielile” și nu s-a rușinat să strige în gura mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *