Skip to content
Opinii & Analize

USR pune un petic la un sac rupt: cazul Moise Guran

USR în ultima vreme este un sac rupt, iar Moise Guran vine ca un petic mult prea mic pentru un partid care visează să câștige alegerile. Moise Guran face politică pentru USR de câțiva ani, cam de când a început să atace PSD. Înainte de povestea lui de dragoste cu USR, Moise Guran stătea cuminte și nu critica foarte dur PSD.

De prin 2018 Moise Guran a început să piardă simțul realității. Ne-a spus că Dragnea e „mafiot” (dar cu Victor Ponta n-a avut o problemă pe timpul guvernului penal, când DNA aresta miniștri), ne-a spus că PSD trebuie desființat (curată democrație), ne-a spus că pe 10 august 2018 a fost „război hibrid” (la fel cum e și povestea cu bancnota de 20 de dolari pe care vedea atentate teroriste).

Moise Guran este un personaj antipatic care se bucură de o apreciere artificială. Ca și Dan Barna, Moise Guran s-a hrănit cu banii statului pe vremea când lucra la TVR, iar acum s-a trezit că vrea să schimbe România. Numai că Moise Guran l-a criticat pe Barna după alegerile prezidențiale și spunea că „distruge USR”. Acum s-au împăcat sau Dan Barna doar își pregătește plecarea de la conducerea partidului, unde nu-l mai vrea nimeni?

Moise Guran nu va fi doar un membru oarecare în USR, ci reprezintă viitorul lider al USR-ului sau al presupusului partid USR-PLUS. Dan Barna va fi înlăturat de la conducerea partidului, așa cum au scăpat și de Nicușor Dan.

Pseudo-jurnalistul Biziday intră în USR cu gândul la funcții și ne spune că va candida „dacă i se va cere”, probabil partea astea a învățat-o de la Viorica Dăncilă. Și ea tot așa spunea înainte să-și anunțe candidatura. Dar Moise Guran nu se joacă și se vrea candidat la alegerile prezidențiale. E convins în mintea lui că are șanse, deși dacă s-ar face un focus grup ar înțelege de ce nu-l suportă electoratul, la fel cum trebuia să facă și Dan Barna.

Dar așa e cu pisicile maidaneze care se cred lei în savane. Uneori o oglindă le poate salva viața.

USR e la 11% și cu ajutorul genial al lui Moise Guran, chiar el a recunoscut că ajută partidul din 2018. Mai spunea și că între timp a lucrat și pentru PLUS. Dar pentru cine a lucrat mai mult? Că nimeni nu poate lucra la doi stăpâni, mereu va trage pentru unul mai mult. Ținând cont de rezultatul USR, se pare că a tras mai mult spre PLUS. Tot el ne spune că preferă mai mult PLUS. De ce nu merge la PLUS? Pentru că partidul lui Cioloș n-are nicio șansă să intre singur în Parlament. PLUS e partid doar pe Facebook.

Scopul lui Moise Guran este acela de a realiza fuziunea dintre USR și PLUS. Dacă cineva din USR ar fi știut puțină politică, ar fi spus că USR n-are nevoie de fuziune cu un partid care există doar pe Facebook și care în sondaje nici nu se apropie de 5%. USR ar putea să distrugă PLUS și pe urmă să adune ce mai rămâne din gașca lui Cioloș.

USR-PLUS devine o mocirlă a clasei mijlocii, în care imoralitatea și aroganța au devenit doctrine. Moise Guran e doar un petic care se potrivește la acest sac rupt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *