Skip to content
Politică

USR rămâne în afara guvernării. Premierul desemnat Nicolae Ciucă: Mandatul PNL este să caute susţinere pentru un guvern minoritar

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Parlament, că va avea discuţii cu toţi cei care sunt dispuşi să înţeleagă faptul că trebuie găsite soluţii pentru ieşirea din criză, el menţionând că mandatul conducerii PNL este pentru un guvern minoritar, susţinut în Parlament.

”Suntem în Parlamentul României, unde sper să găsim soluţii şi dialog”, a spus Ciucă, precizând că este foarte uşor de a spune nu facem. ”Nu cred că ne găsim în situaţia <<nu facem>>”, a afirmat premierul desemnat, precizând că a venit pentru a avea un dialog.

Ciucă a spus că a avut o discuţie telefonică şi cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

”A rămas să finalizăm şi programul de guvernare, să analizăm cele zece măsuri prioritare ale dumnealor, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloş. (…) Vom avea discuţie cu toţi cei care sunt dispuşi să avem această discuţie şi să înţeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluţii pentru ieşirea din criză”, a spus premierul desemnat.

Întrebat dacă sunt dispuşi să primească PSD în Guvern, Ciucă a spus că sunt dispuşi la dialog. ”Unde, când şi cum urmează să…”. El a precizat că ”mandatul PNL este să caute susţinere pentru un Guvern minoritar” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *