Skip to content
Politică

USR reinventează turnătoria. O consilieră “tânără şi liberă” din Timişoara demască încălcarea regulilor: Totul a fost organizat la ordinul prefectului

facebook

O consilieră USR din Timişoara a descins cu jandarmii într-un restaurant din municipiu pentru a arăta că localul nu respectă regulile şi, deşi oraşul este în carantină, primeşte clienţi pe bază de rezervare. Consiliera a recunoscut că persoanele care au făcut rezervarea erau „sub acoperire”.

Ana Munteanu, consilier local USR în Timişoara, a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare în care apare însoţind un echipaj de jandarmi într-un restaurant din Timişoara pentru a arăta că, în timp ce solicită facilităţi din partea Consiliului Local, compania care deţine restaurantul încalcă legea, primind clienţi pe bază de rezervare, deşi acest lucru este interzis, oraşul fiind în carantină.

Ştiaţi că există restaurante care preiau ilegal rezervări în această perioadă? În plenul Consiliului Local de săptămâna trecută s-a discutat speţa unor societăţi comerciale care cereau diverse derogări de la plata chiriilor. Iată, culmea, nu erau dintre cei care respectă regulile – ci unii dintre ”şmecheriicare fentează sistemul.

Există două tipuri de oameni: cei care din martie anul trecut respectă cu stricteţe regulile chiar dacă şi-au pierdut răbdarea, chiar dacă poate ar vrea să-şi petreacă o seară la o cină alături de cei dragi. Şi mai sunt ”şmecherii”. Cei care nu înţeleg că ajunge ca o singură persoană, dintre cei prezenţi ilegal în acest local, să aibă COVID 19. Doar o persoană. Dacă ştiţi că există cazuri în care nu este respectată carantina, vă rog semnalaţi-le autorităţilor”, a scris Ana Munteanu pe Facebook.

Postarea Anei Munteanu a stârnit un val de critici pe Facebook, inclusiv din partea unor cunoscuţi şi susţinători ai consilierei USR.

După live-ul realizat ieri am primit mai multe ameninţări. În general ameninţările au ca scop inducerea unei stări de nesiguranţă, frică şi temeri – oricât de neplăcute sunt aceste sentimente, eu aleg să nu mă las intimidată. E paradoxal cum o parte dintre cei care susţineau până acum că nu mai vor să vadă hoţie şi ilegalităţi în România – aprobă o conduită nelegală şi ameninţă cu agresiuni fizice atunci când sunt demascate încălcări flagrante ale legii.

În cursul zilei de mâine voi redacta plângeri prealabile către organele de urmărire penală pentru fiecare dintre ameninţările primite. Nu e firesc să-mi fie teamă să merg pe stradă din cauza faptului că am avut curajul să arăt ceva despre care toată lumea vorbeşte… în şoaptă”, a reacţionat Ana Munteanu, într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook.

Pentru că la momentul „descinderii” Timişoara era în carantină, Ana Munteanu a fost întrebată ce a bifat pe declaraţia care îi permite deplasarea.

Am fost în interes de serviciu. Având în vedere că Del Corso este una dintre societăţile care ne-a făcut o adresă cum că sunt închişi, eu m-am dus la faţa locului ca să pot să iau o decizie după aceea”, a declarat Ana Munteanu pentru „Adevărul”.

Consiliera USR a recunoscut că persoane pe care le cunoştea au făcut o rezervare tocmai pentru a demonstra că în restaurant nu se respectă legea. De altfel, Ana Munteanu a declarat că a intrat cu jandarmii în restaurant ca să se asigure că „figuranţii” nu sunt amendaţi.

Jandarmii nu au mers acolo la ordinul meu. Jandarmii au mers în urma unei sesizări, la ordinul prefectului. Cu o zi înainte se făcuse o rezervare pentru patru persoane. Acceptă rezervări doar la faţa locului. Patru persoane s-au aşezat la masă. Îi cunoşteam. Am fost acolo alături de jandarmi ca să mă asigur că ei nu vor primi nicio amendă, ci că ei sunt cei care ne-au ajutat şi au sesizat că se întâmplă o ilegalitate”, a declarat consiliera USR.

Întrebată dacă „clienţii sub acoperire” nu ar fi trebuit amendaţi având în vedere că, potrivit ordinului de intrare în carantină, nu se puteau deplasa la restaurant, Ana Munteanu a declarat că nu puteau fi amendaţi pentru că oamenii erau acolo cu un scop nobil. „Totul a fost organizat la ordinul prefectului”, a declarat Ana Munteanu.

Persoanele au fost special acolo ca să arate ce se întâmplă. Cum adică să amendezi persoanele care au fost de bună credinţă şi ţi-au arătat că ceva nu merge? Cum mai încurajăm oamenii să ne ajute în demersurile astea? Le spunem tuturor «staţi acasă şi nu băgaţi în seamă oamenii care nu respectă legea».

În tot acest timp, la ATI nu mai sunt locuri. Este o situaţie excepţională. Oamenii trebuie să înţeleagă că a respecta regulile este o datorie. Altfel nu avem cum să depăşim momentul ăsta. Acolo au fost puse în pericol sănătatea angajaţilor şi a clienţilor. Oamenii trebuie să înţeleagă că suntem aproape de colaps. Nu mi se pare normal ca nişte restaurante care vin şi ne mint în Consiliul Local că au închisă acitivitatea să funcţioneze ilegal”, a mai spus consilierul USR pentru „Adevărul”.

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth (USR) a explicat care a fost rolul său în operaţiune. „Vă pot spune că jandarmii au fost sesizaţi de la Prefectură urmare a unor sesizări de la cetăţeni. În ultimele zile am sesizat structurile MAI cu privire la mai mulţi operatori economici cu privire la care am primit sesizări de la cetăţeni. Consilierul local nu a mers cu jandarmii cum a apărut… A fost în calitate de cetăţean, nu de consilier local. Jandarmii urmează să ia hotărârile legale”, a declarat prefectul de Timiş Zoltan Nemeth, care a revenit ulterior şi a declarat că Ana Munteanu se putea deplasa pe baza legitimaţiei de consilier local.

În privinţa celor patru „clienţi” care erau sub acoperire şi în favoarea cărora Ana Munteanu a declarat că a intervenit pentru a nu fi amendaţi, prefectul Zoltan Nemeth a declarat că acele persoane nu erau acolo în calitate de autorităţi ale statului, ci în calitate de cetăţeni. „Probabil aceleaşi persoane au anunţat-o şi pe dumneaei”, a declarat Zoltan Nemeth.

Contactaţi de Adevărul, reprezentanţii Jandarmeriei au declarat luni, la două zile de la descinderea din restaurantul Del Corso, că nu a fost întocmit încă niciun proces verbal de contravenţie.

2 comentarii la “USR reinventează turnătoria. O consilieră “tânără şi liberă” din Timişoara demască încălcarea regulilor: Totul a fost organizat la ordinul prefectului

  1. Ce vorbim domne de ciuma roșie, ăștia ii fac demni pe înaintași lor ai anilor ’50 cand securitatea și organul de partid făceau politie politica iar cine nu turna era încarcerat la Aiud la Poarta Alba la Jilava fortul 13. Un partid de securiști și tot ei cu gura mare

  2. Vai, ce ilegalitate a demascat userista! De măine, dar chiar de mâine, mă voi simți mai în siguranță! Hai cu denunțurile, hai cu păra! Să-i înfierăm cu mânie….securistă pe toți cei care ies din front și nu respectă dictatura sanitară, dictaturile în general. Cine ziceați voi că e ciuma roșie?! Degeaba aveți diplome, unii dintre voi, pentru că nu aveți nici cultură, nici suflet! Neo-bolșevicilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *