Skip to content
Politică

USR revine la metehnele vechi: motivul pentru care a exclus din partid un consilier municipal

Inquam Photos / Octav Ganea

Uniunea Salvați România (USR) nu se dezice de metehnele vechi, și anume excluderea membrilor de partid care nu fac „voia puterii”. Formațiunea politică la conducerea căreia este acum Dacian Cioloș a decis să îl excludă din partid pe consilierul municipal buzoian Irinel Cîrstea, pentru că a susținut public referendumul organizat de primarul PSD Constantin Toma, pentru unirea dintre municipiul Buzău și comuna Țintești.

Motivul este cu atât mai caraghios cu cât de același delict de opinie se face „vinovat” și deputatul Emanuel Ungureanu, un alt susținător al referendumului pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești. Numai că Ungureanu, ca parlamentar, nu poate fi „judecat” de un birou județean, ci doar de Biroul Național, unde majoritatea este formată din oameni proveniți din fostul USR condus de Dan Barna.

Surse din interiorul USR Buzău au declarat pentru opiniabuzau.ro că această mișcare neinspirată a conducerii USR Buzău a deschis deja o cutie a Pandorei și va declanșa un război intern cu deznodământul la Parchet.

Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău organizat duminică a înregistrat o prezenţă slabă la vot, iar la închiderea urnelor primarul Buzăului Constantin Toma şi-a exprimat coonvingerea că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Prezenţa la urne a fost 10.68% în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti. Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma, iniţiatorul proiectului a transmis într un mesaj pe Facebook că respectă decizia buzoienilor, însă este de părere că unirea celor două localităţi ar fi dat o şansă mai mare Buzăului.

„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine”, a transmis Toma.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *