Skip to content
Politică

USR, sancționată în urma protestului din Parlament. Ce interdicție a primit partidul

psnews.ro

Uniunea Salvați România (USR)  a fost sancționată în urma protestelor din Parlament de săptămâna trecută: formațiunea nu va mai avea voie să invite oameni în clădirea Legislativului.

Decizia de a aplica această pedeapsă formațiunii politice a fost luată marți de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, informează News.ro.

Claudiu Năsui, deputat USR, a declarat că Florin Iordache a comis un abuz atunci când a decis instituirea acestei pedepse colective.

”Domnul Florin Iordache a comis un mare abuz în serviciu pentru că este pentru prima dată în istoria parlamentarismului românesc când se instituie o pedeapsă colectivă. Doar grupul USR nu mai are dreptul să primească invitaţi în Parlamentul României. Este profund inacceptabil din toate punctele de vedere: legal, democratic, moral. Am insistat să ne dea baza regulamentară”, a spus Năsui.

De asemenea, Năsui susține că nu poate fi aplicată o asemenea pedeapsă, pentru că nu poate fi restricționat accesul într-un spațiu public doar pentru invitații unui singur grup parlamentar.

”Nu poţi să aplici o pedeapsă colectivă, să restricţionezi accesul într-un spaţiu public şi, mai ales, doar pentru invitaţii unui grup parlamentar. Este un abuz complet, o premieră pentru România. Nu credeam că vor merge abuzurile atât de departe, dar se pare că oamenii aceştia nu mai au nicio limită”, a adăugat Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *