USR se pune bine cu Big Pharma: îi asigură un loc la europarlamentare lui Vlad Voiculescu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se pare că lobby-ul din partea Big Pharma a funcționat în cazul USR. Formațiunea condusă de Cătălin Drulă l-a pus pe locul doi la europarlamentare pe Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, anchetat penal în momentul de față în dosarul vaccinurilor.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Vlad Voiculescu că a decis să cumpere loturi suplimentare de vaccinuri, cu toate că ar fi știut că dozele deja contractate până atunci erau suficiente pentru campania de vaccinare națională. Prejudiciul statului se ridică la un miliard de euro.

Aceasta nu este însă singura controversă din jurul lui Vlad Voiculescu. Liderul USR a fost conectat și plătit cu bani grei de Big Pharma. Astfel, în anul 2015, compania Pfizer a sponsorizat ONG-ul său (MagiCamp) cu 50.000 de lei, iar Novartis cu 160.000 de lei. În anul următor, ONG-ul a primit sponsorizări de la firmele Novartis, Pfizer și Himalaya.

“Novartis sponsorizează MagiCamp încă de la înființare, relație solidă bazată pe colegialitatea din cadrul Institutului Aspen dintre Vlad Voiculescu și Nicolae Voiculescu (o rudă a lui Vlad Voiculescu – n.n.), fost director al Novartis timp de 7 ani, un personaj foarte influent în sistemul sanitar, mereu în anturajul puterii, fie că vorbim de dl Bazac, dl Bănicioiu sau însuși dl Ponta. Trei firme de medicamente sponsorizează o asociației a ministrului Sănătății”, dezvăluia în anul 2016 jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: