Skip to content
Politică

USR şi AUR, vot cot la cot pentru chemarea lui Klaus Iohannis în Parlament

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În şedinţa de luni a Birourilor Permanente Reunite, parlamentarii AUR au cerut chemarea preşedintelui Klaus Iohannis într-o şedinţă de plen reunit pentru a da explicaţii cu privire la averea sa, potrivit Digi24. Iniţiativa a fost susţinută de parlamentarii USR, care au votat alături de AUR.

Luni seara, în şedinţa Birourilor Permanente convocată începând cu ora 18.00, parlamentarii USR şi AUR au votat cot la cot pentru invitarea preşedintelui Iohannis în Parlament ca să dea explicaţii cu privire la averea sa, scrie adevarul.ro.

USR şi AUR au votat „pentru” cererea formulată de membrii Alianţei pentru Unirea Românilor, privind suplimentarea ordinii de zi a şedinţei cu organizarea unui plen reunit la care să fie invitat şi preşedintele Iohannis pentru a da explicaţii cu privire la averea sa. Membrii Birourilor Permanente ai celor două partide au adunat 7 voturi. 11 reprezentanţi ai PNL şi UDMR au votat însă „împotrivă”, iar PSD s-a abţinut de la vot.

Membrii AUR şi USR au reuşit însă trecerea unui proiect comun de Senatul României. Proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari AUR şi USR a fost adoptat tacit de Senat, în calitate de prim for sesizat. Potrivit proiectului legislativ, profesorii ar urma să rişte amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei dacă pretind elevilor, în mod direct sau indirect, sume sau alte foloase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *