Skip to content
Puterea Știrilor Video

USR și PLUS nu se înțeleg nici când vine vorba să critice demiterea lui Voiculescu: ”Există anumite divergențe între cele două formațiuni”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu a remarcat că cele mai virulente reacții la demiterea lui Vlad Voiculescu au venit mai degrabă din partea PLUS decât din USR, un lucru normal, susține liberalul, atât timp cât ”domnul Voiculescu era membru PLUS, iar între cele două formațiuni există anumite divergențe privind foaia viitoare de parcurs”. De asemenea, Fenechiu susține că Vlad Voiculescu a reușit să se certe cu toată lumea din Guvern, cu șeful DSU, cu coordonatorul campaniei de vaccinare, lucru care a și dus la demiterea lui.

 „Știm că fuziunea dintre USR și PLUS nu a fost încuviințată de Tribunalul București, mai știm că ei își doresc să aibă un parcurs comun, știm că domnul Cioloș vrea să candideze la prezidențialele din 2024 și și-ar dori să fie validat ca și candidat cât mai repede pentru a avea timp pentru campania electorală, știm că va fi o luptă între domnul Cioloș și domnul Barna.

Sunt lucruri pe care le știm, însă detaliile interne le cunosc doar domniile lor. Ceea ce știm noi este că în momentul în care am stabilit coaliția de guvernare, am stabilit atât un program, cât și niște principii pe care PNL și premierul Florin Cîțu le-au respectat. Numai că, în momentul în care apar anumite conduite care sunt contrare unei bune funcționări ale guvernului, primul ministru are nu doar responsabilitatea, ci și obligația de a lua acele măsuri care să funcționalizeze guvernul, care să îmbunătățească performanța guvernamentală. Din acest punct de vedere, eu cred că USRPLUS nu stă în domnul Voiculescu. Mă gândesc că au și alte variante pentru funcția de ministru al Sănătății. 

Aici e o problemă foarte simplă: actul de guvernare presupune, pe lângă principii și decență, și un anumit fel de compatibilitate. Conduita ministrului Sănătății a demonstrat cât se poate de clar un anumit tip de incompatibilitate, nu atât cu primul ministru, cât cu guvernul în ansamblu, cu maniera în care PNL vede actul de guvernare”, spune liberalul.

În continuare, Fenechiu amintește de ultimele conflicte în care a fost implicat fostul ministru al Sănătății și care, ulterior, au dus la demiterea acestuia din Guvern.

„Au existat dispute între ministrul Voiculescu și ministrul Educației pe tema școlilor. Au existat între domnul Voiculescu și domnul Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, între domnul Voiculescu și Arafat, între domnul Voiculescu și alte persoane din guvernul României, deci din acest punct de vedere nu vom putea gira o împrejurare în care cineva își va putea permite pe considerentul că a fost susținut pe un post de ministru să nu țină cont de nicio altă opinie și să încerce să își impună punctele de vedere făcând un anumit tip de scurt circuit care se numește scară ierarhică, pentru că șeful guvernului este primul ministru”, conchide liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *