Skip to content
Politică

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR OUG privind măsurile fiscale

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, adoptată vineri seara de Guvern.

Uniunea Salvaţi România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă ordonanţa lăcomiei PSD la Curtea Constituţională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor şi a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconştienţei PSD-ALDE. USR avertizează că ordonanţa lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanşa o criza uriaşă care va săraci toţi oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci şi pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii, iar Teorodovici şi Dăncilă trebuie să stoarcă şi mai mulţi bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor„, se arată într-un comunicat al USR, conform News.ro.

USR susţine că ordonanţa Guvernului, în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncţii în piaţa financiară, va crea efecte în lanţ care ne vor arunca în recesiune şi tăieri bugetare uriaşe anul viitor.

Un prim efect va fi creşterea preţului la energie şi telecomunicaţii, crescând inflaţia şi sărăcind populaţia. Pe cale de consecinţă consumul şi investiţiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei şi o adâncire a găurii bugetare. În această situaţie, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanţa deficitele şi guvernul va fi forţat să apeleze la Fondul Monetar Internaţional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor şi pensiilor„, precizează USR.

În comunicat se mai arată că, în loc să elimine pensiile speciale şi cumulul pensie-salariu la stat, Guvernul PSD-ALDE preferă să lovească în milioanele de oameni care lucrează pe salarii mici şi sunt cinstiţi.

Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susţine că acest OUG va îmbunătăţi nivelul de trai din ţara noastră şi va atrage investitorii. În condiţiile actuale de impredictibilitate şi taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o ţară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanţă de urgenţă şi derogare de la Codul Fiscal„, a precizat preşedintele USR, Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *