Skip to content
Politică

USRPLUS a descoperit ”secretul succesului în afaceri”: un deputat a strâns aproape 40.000 de euro în conturi dintr-un salariu de 750 de lei

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Deputatul USRPLUS Filip Havârneanu a lucrat doar 6 luni în toată viața sa, dar a reușit să strângă zeci de mii de Euro în conturi și să ajungă în Parlamentul României după o donație consistentă în conturile partidului. Acesta este modelul de politician pe care îl promovează Cosette Chichirău la Iași, cea care spune că luptă împotriva controversatului Mihai Chirica. Filip Havârneanu, la 27 de ani, este un exemplu despre cum băieții de bani gata își iau țara înapoi pentru a-și crește conturile bancare.

Filip Havârneanu a fost pus președinte USR Iași de către Cosette Chichirău, după ce aceasta a ajuns în 2016 parlamentar. Havârneanu nici măcar nu a primit sprijinul colegilor săi din partid și a preluat conducerea fără să aibă adversari. Studiile sale sunt în engleză și franceză, la Universitatea din Iași, fără nicio legătură cu domeniul politic, însă asta nu l-a oprit ca la 24 de ani să preia conducerea filialei USRPLUS Iași.

Între 5 octombrie 2016 și 23 martie 2017 acesta a avut funcția de Brand Manager la firma Samdam Europe din Iași. Timp de 6 luni de zile a fost angajatul firmei respective și este singura lui experiență în muncă, fără nicio legătură cu domeniul politic. Între aprilie 2018 și mai 2019 a fost „consilier la cabinet parlamentar”, dar se pare că nici în această funcție n-a reușit să rămână prea mult timp.

La doar 27 de ani, Havârneanu are în conturile sale zeci de mii de Euro, ceea ce i-a permis să facă o donație către USRPLUS și să-și cumpere un loc în Parlamentul României. Cum a obținut banii, în condițiile în care nu a muncit suficient de mult, este un mister la care nu va răspunde niciodată.

În declarația de avere publicată în decembrie 2020, precizează că a încasat suma de 9.097 lei pentru funcția de consilier la cabinet parlamentar. Acesta este singurul său venit în anul 2019. Mai exact, a trăit cu 750 de lei pe lună și a reușit să facă și economii.

În schimb, a declarat un cont bancar de 87.333 lei deschis la ING Bank. Un alt cont de 2.565 Euro deschis la aceeași bancă. Deputatul USRPLUS are în conturi aproape 20.000 de Euro, muncind doar 1 an și 6 luni.

Filip Havârneanu și-a permis inclusiv să împrumute alte persoane cu suma de 8.100 Euro. De asemenea, a împrumutat USRPLUS, cel mai probabil pentru a-și cumpăra locul pe listă la parlamentare, cu suma de 57.000 de lei, adică aproape 12.000 de Euro. Prin urmare, Havârneanu are economii de aproape 40.000 de Euro.

Într-o țară în care mulți români muncesc toată viața pentru a-și cumpăra o casă cu rate pe 30 de ani, deputatul USRPLUS a reușit, la 27 de ani, să strângă aproape 40.000 de Euro din 6 luni de muncă într-o mică firmă din Iași și un an consilier prin Parlament. Între timp, în 2019, a trăit cu 750 de lei pe lună.

Filip Havârneanu cere demisia primarului Mihai Chirica, dar se pare că a învățat foarte bine cum să-și ascundă veniturile, la fel ca primarul Iașiului. În urmă cu câteva săptămâni, Cezar Badiu, consilier local USRPLUS și apropiatul lui Havârneanu, a votat proiectul de buget propus de actualul primar al Iașiului. Surse din USRPLUS au precizat că Havârneanu ar fi acum într-un război cu Cosette Chichirău pentru a încerca să preia complet conducerea organizației județene. Filip Havârneanu ar fi fost cel care l-a îndemnat pe Badiu să voteze bugetul propus de Chirica, iar prin acest gest de trădare a încercat să atace politic tabăra Cosette Chichirău-Marius Bodea.

Facebook/Filip Havârneanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *